Nyt

Der er blevet opdrættet får på Korteweg-gården i Holland i 70 år. Gerda (58) og Martin (65) overtog familiegården fra Gerdas svigerfar i 1990’erne. De havde indledt en gradvis nedskæring af besætningen med henblik på en velordnet overgang til pensionisttilværelsen, men sådan skulle det ikke være.

Afgivelse af familiegården.

Natten til lørdag den 15. juni blev tre fjerdedele af deres avlsfår stjålet. Tabet er så omfattende, at parret opgiver forretningen; det vil kræve for meget at bygge det hele op igen.

– Vi var begyndt at reducere antallet af får i de seneste år. Men at afslutte vores karriere på denne måde er meget trist. Den seneste tid har været hård på grund af bluetongue (en smitsom, insektbåren virussygdom, som rammer får og nogle gange kvæg). Det har resulteret i tab af nogle dyr. Vi er ved at give op nu. Det ville være alt for meget arbejde at genopbygge det hele. Man får ikke bare sådan lige årtiers avlsarbejde tilbage,” siger Gerda.

Mysterium

Hvordan fårene forsvandt, er et mysterium. Området, hvor dyrene græsser, er ikke synligt fra deres hjem.

– Formentlig blev dyrene indfanget og læsset på en lastbil, fortæller Martin RTV Rijnmond.

– Forfærdeligt nok som det er

Parret har meldt sagen til politiet, men indtil videre er ingen under mistanke. Gerda, som er en fredelig landmandskone, ønsker ikke at spekulere i, at tyveriet fandt sted en dag før eid – muslimernes store offerfest, hvor prisen på får fordobles, før de slagtes i massevis med hovedet vendt mod Mekka.

ANNONSE

– Det er frygteligt nok i forvejen,” siger hun.

Kender alle blodlinjerne

Tabet af fårene har påvirket Gerda og Martin dybt.

– Du kender alle dyrene, alle blodlinjerne. De er smukke får, hvert eneste et. Du er bare stolt af dem. Jeg tror ikke, vi får dem tilbage, men jeg håber selvfølgelig. Vi behøver ikke involvere politiet, vi skal bare have vores dyr tilbage i nattens mulm og mørke. Det er alt, hvad vi ønsker.

ANNONSE