Kommentar

Det var til at forudse, at USA’s få Trump-venlige medier ville kritisere Joe Bidens præstation under gårsdagens præsidentdebat. Nyheden er, at de venstreorienterede og normalt Biden-tro medier er lige så nådesløst kritiske.
CNN’s kommentator, Van Jones, der efter eget udsagn græd af glæde, da Biden vandt præsidentvalget i 2020, erklærer efter gårsdagens debatkatastrofe, at ”masser af mennesker vil ønske, at han overvejer at følge en anden kurs”. Det var Van Jones, der for et par dage siden sagde, at hvis Biden ikke klarede debatten med Trump, ville det være slut med hans præsidentambitioner.
Men det var heller ikke kønt at høre på Biden. Flere gange talte han sort, mumlede uforståeligt eller tabte tråden, selv om 16 debateksperter i over en uge havde prøvet at styrke ham til udfordringen.
Amerikanerne er efterhånden vænnet til så mange løgne, at de lægger mindre vægt på, hvad politikere påstår, end hvordan de fremtræder. Og mange vil have spurgt, om de kan betro præsidentposten til en geriatrisk patient som Joe Biden. Hvis han skal i en uges træningslejr for at føre en debat med Donald Trump, hvordan skal det så gå, når han skal mødes med verdensledere?
New York Times har under hele Bidens præsidentperiode været hans tro følgesvend og dækket over hans talrige fejl og mangler, men nu skriver avisens kolumnist Nicholas Kristof, at præsidenten bør overveje at trække sig fra den demokratiske nominering inden det demokratiske partis konvent.
På CNN – en anden af demokraternes og Bidens støttepiller – bemærker John King, at der er ”meget aggressiv panik i det demokratiske parti. ”Den begyndte få minutter inden i debatten, og den fortsætter.”
New York Times’s kolumnist Thomas Friedman – en gammel Biden-allieret – siger, at debatten ”fik ham til at græde”.
Men demokraterne har også meget at græde over. De har i årevis dækket over en tydeligvis inkompetent og alderssvækket mand, som burde have nydt sine sidste år i familiens skød eller på et plejehjem i stedet for at spille politiker – og da slet ikke statsmand.
Det er svært at greje, hvad meningen har været med demokraternes disposition, men nu ligger de i den grav, som de har gravet for Donald Trump.
”Just sad”, bare sørgeligt, skriver New York Post på dagens forside.
”Vi har været vidner til enden på Bidens præsidentskab.”

 

 

ANNONSE