Nyt

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Tor Wennesland afviser blankt, at der er tale om antisemitisme, men erkender, at Israel behandles anderledes i FN-systemet.

Lige siden krigen i Gazastriben brød ud for mere end otte måneder siden, har Israel ikke kun kæmpet mod Hamas, men også mod FN, skriver NRK.

Israels FN-ambassadør, som også har optrådt i FN med en stor Davidsstjerne på sin jakkekrave, har sagt, at FN stinker af antisemitisme, dvs. jødehad.

“Hvis Hitler levede i dag, ville han synge en hyldest til FN,” har Erdan sagt.

Tor Wennesland er den nordmand, der har den højeste stilling i FN-systemet. Han er den særlige koordinator for fredsprocessen i Mellemøsten. Den erfarne diplomat afviser blankt alle beskyldninger om antisemitisme fra Israels FN-ambassadør.

– “Han siger, hvad han vil sige, og hævder, hvad han vil hævde. Det lader jeg mig ikke påvirke af,” siger Wennesland, som dog indrømmer, at Israel bliver behandlet anderledes i FN.

– “Ja, jeg kan se, at intensiteten er en helt anden i forhold til Israel end i mange andre lande med meget skarpe konflikter,” siger han.

Samtidig mener han, at Israel må tåle at blive kritiseret for sin krigsførelse, som han mener udrydder palæstinensernes levebrød i Gazastriben.

Sidste år blev Israel fordømt og kritiseret 15 gange af FN’s Generalforsamling, mens resten af verden, som helhed, modtog 7 resolutioner imod sig.

“Jeg mener, at det afspejler en klar ubalance i den måde, FN håndterer internationale konflikter på,” konkluderer Wennesland.