Dag: 17. juni 2024

Pierre-Auguste Renoir (1841–1919). Olje på lerret, 46,5 x 55 cm, Musée de l’Orangerie, Paris. Fransk titel: Portrait de deux fillettes. Pierre-Auguste Renoir er nok i dag best kjent for sine aktbilder, men han malte også portretter, landskap og folkeliv. Særlig hans portretter av barn gjør fortsatt et stort inntrykk.

Les Mer...

I efteråret 2023 satte Dansk Folkepartis folketingsmedlem Mette Thiesen fokus på danske kvinders sikkerhed, når de tager en taxa.

Det er en kendt sag, at taxabranchen er fyldt med indvandrere med rødder i muslimske lande, der arbejder som chauffører.

Mette Thiesen blev udskammet af både politiske kollegaer samt den dansk-indiske racismeforsker Mira Chandhok Skadegård.

Les Mer...

Gautier Capuçon er solist med hr-Sinfonieorchester Frankfurt under ledelse av Alain Altinoglu i Camille Saint-Saëns (1835-1921) Første cellokonsert i a- moll op. 33 fra 1872.

Les Mer...

Selv hos høgene i Vesten, som Stoltenberg, kan man nu høre en erkendelse af, at Ukraine må forhandle. De forsøger at udskyde bitre kompromiser. Hvor stor en risiko er de villige til at løbe?

Les Mer...

Lars Movin skriver om den amerikanske digter og skribent Herbert Huncke på sin Facebookprofil: William S. Burroughs, Allen Ginsberg og Jack Kerouac er de tre forfattere, de fleste tænker på, når man taler om 50’ernes beat-generation. Men der var faktisk en fjerde forfatter, der kom trekløveret i forkøbet.

Les Mer...

Emmanuel Macron siger, at Ukraine formelt har anmodet om vestlige instruktører på ukrainsk jord. Putin har advaret mod dette og mod brugen af vestlige våben i Rusland. Han siger, at det vil udløse et svar fra russisk side.

Les Mer...

Selv hvis Rassemblement National (RN) skulle vinde parlamentsvalget i Frankrig, vil resten af det politiske landskab og andre stærke sociale kræfter sabotere partiets evne til at udøve magt i regeringen, siger den franske filosof Michel Onfray.

“Venstrefløjen vil hellere sætte landet i brand under påskud af at bekæmpe fascismen,” sagde Onfray i et interview med Le Figaro fredag.

Les Mer...