Dag: 11. juni 2024

Noa Argamani, Almog Meir Jan, Andrey Kozlov og Shlomi Ziv – de fire gidsler, som det lykkedes israelerne af befri fra Hamas’s fangenskab – måtte udstå sult og pinsler, afslører dr. Itai Pessach, som har behandlet dem efter deres hjemkomst til Israel.

Les Mer...

Det tages for givet, at både mennesker og samfund har bevaret evnen til at beskytte sig selv. Men hvis man ser på reaktionen efter befrielsen af gidslerne i Nuseirat, fristes man til at konkludere det modsatte: Vi værdsætter ikke længere vores egne liv. Vi går ind for de andre, selv når de holder gidsler blandt civile i otte måneder. Deres liv vejer tungere end vores.

Les Mer...

Lige nu er danskerne chokerede over afsløringerne i Danmarks Radios dokumentarserie ‘Sexisme i musikbranchen’, hvor blandt andet Martin Brygmann bliver beskyldt for stærkt grænseoverskridende adfærd. Men bagmanden, der er ophavsmand til DR’s metoo- og sexisme-dokumentar, er selv en krænker, der overskrider sine unge medarbejderes grænser. Thomas Heurlin var desuden i mange år aktiv kommunist, og han blev uddannet på en såkaldt Lenin-skole i Sovjetunionen.

Les Mer...