Kommentar

Før EU-valget blev det spået, at Europa ville opleve et kraftigt ryk til ”højre”, dvs. til gavn for de nationaltsindede partier, men ser man på EU-landene under ét, må højredrejningen betegnes som begrænset. Globalisterne sidder stadig ved magten og kan videreføre folkeudskiftningen og nedbrydningen af nationalstaterne.
Ser man på det vestlige Europa, står de nationale partier stærkest i Frankrig og Italien. I Frankrig fik Marine Le Pens Rassemblement National 31,5 pct af stemmerne, mens den krigslystne præsident Emmanuel Macron fik et så elendigt valg, at han øjeblikkeligt udskrev parlamentsvalg til afholdelse senere på måneden. Med tilsammen 37,40 pct fik Giorgia Melonis Italienske Brødre og Lega også et godt valg.
Sverigedemokraterne klarede sig nogenlunde med ca. 13 pct, ligesom Gert Wilders’s hollandske frihedsparti, PVV, og Alternative für Deutschland synes at være tilfredse med at have opnået henholdsvis 17,70 pct og 16,5 pct. Hermed bliver AfD Tysklands næststørste parti.
I Danmark sidder globalisterne og de politiske projektmagere fortsat sikkert i sadlen, idet Dansk Folkeparti måtte nøjes med beskedne 6,4 pct. Man kan dog glæde sig over, at valgdeltagelsen kun var på godt 58 pct, hvilket tyder på, at sammenrendet i Bruxelles vækker begrænset interesse.
Et godt tegn er også, at de tre danske regeringspartier, Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne, tilsammen måtte nøjes med 36,2 pct af stemmerne. Mette Frederiksen og Lars Løkke er ikke glade, men nu lover de at forbedre sig.
Selv om det var så som så med højredrejningen, lød der jammer fra den franske socialistleder Raphael Glucksmann. ”Overalt i Europa”, udtalte han, ”er vi vidner til en bølge, der ryster vores demokrati.”
For venstrefløjen og globalisterne er der kun demokrati, så længe de sidder ved magten.