Kopierede/fra hoften

Et propalæstinensisk drama har ramt det internationale melodi grand prix i Malmø. Det hele begynder med antiisraelske budskaber og passiv-aggressiv opførsel. Fredag aften efterforsker Malmøs politi en voldssag mod en kvinde.

Hollands grand prix-deltager, Joost Klein, er de seneste dage blevet tiljublet af muslimske indvandrere samt venstreradikale demonstranter og SoMe-brugere.

Den varme opbakning strømmer mod Joost Klein, fordi den hollandske sanger har deltaget i en decideret hetz mod den israelske grand prix-sangerinde, Eden Golan.

26-årig Joost Klein har eksempelvis nægtet at blive fotograferet sammen med den 20-årige jødiske kvinde eller andre fra den israelske delegation.

Jødehadet eksploderer torsdag aften i forbindelse med en pressekonference, der finder sted efter den anden semifinale. Her bliver hollandske Joost Klein placeret ved siden af den israelske sangerinde på scenen i presserummet.

Joost Klein tager demonstrativt et flag over hovedet, når den israelske grand prix-sangerinde får et spørgsmål. Den hollandske popsanger vil vise sin foragt for jødiske Eden Golan.

På et tidspunkt spørger en polsk journalist den israelske sangerinde: “Har du nogensinde overvejet, at du ved at være her udgør en risiko og fare for andre kunstnere og for offentligheden?”

ANNONSE

Spørgsmålet kan bedst beskrives som ‘victim blaming’, hvilket betyder, at man beskylder et offer for at være årsagen til eksempelvis vold eller voldtægt.

Populært sagt svarer det til, at et voldtægtsoffer beskyldes for at være skyld i sexovergrebet, fordi vedkommende har udfordrende tøj på.

I forbindelse med det internationale grand prix i Malmø er muslimske migranter og venstreorienterede medløbere skyld i det kæmpe sikkerhedsopbud omkring musikkonkurrencen. Ikke en 20-årig jødisk sangerinde.

Den svenske journalist Jovan Radomir, der leder pressemødet i Malmø, bryder ind og siger, at israelske Eden Golan ikke behøver at svare på det grænseoverskridende spørgsmål.

Det får hollandske Joost Klein til at tænde af. Den propalæstinensiske sanger råber højt ud i presselokalet: “Hvorfor ikke?”

Joost Klein ønsker at stille den 20-årige jødiske kvinde til regnskab for den forhøjede sikkerhedsrisiko ved grand prix’et.

Dagen efter viser det sig, at det angiveligt er Hollands grand prix-deltager, Joost Klein, der udgør et sikkerhedsproblem ved musikkonkurrencen i Malmø.

I forbindelse med en generalprøve på finale-showet, der bliver afholdt fredag eftermiddag, går hollandske Joost Klein amok på en kvinde.

De svenske medier, Aftonbladet og SVT, fortæller, at Joost Klein begår et voldeligt overfald på en kvindelig fotograf, der er en del af medarbejderstaben.

Det er det svenske nationalmedie SVT, der producerer grand prix-showet i Malmø Arena.

“Sigtet for at have været voldelig mod kvindelig tv-medarbejder – Meget alvorligt,” skriver Aftonbladet i en overskrift, der omhandler Joost Klein.

Det voldelige optrin skulle være foregået umiddelbart inden, at Joost Klein skulle på scenen til generalprøven med sang nummer fem.

Scenemedarbejdere er allerede begyndt at sætte de hollandske musikinstrumenter og andre rekvisitter på scenen, da det hele hurtigt bliver fjernet til publikums store overraskelse.

I stedet kan tilskuerne opleve det israelske grand prix-bidrag, der bliver skyndsomt skubbet frem i rækkefølgen. Nu er det 20-årige Eden Golan, der får Joost Kleins plads i rampelyset.

Joost Klein er bortvist fra prøverne af grand prix-arrangørerne fra det europæiske mediesamarbejde, EBU.

“Vi er i øjeblikket ved at undersøge en hændelse, der er blevet rapporteret til os, som involverer den hollandske deltager. Han vil ikke have prøver for nuværende,” meddeler EBU.

I slipstrømmen på den propalæstinensiske sangers voldelige overfald prøver en israelsk journalist at dække begivenhederne. Men også det ender i et voldsomt sammenstød med de ophidsede hollændere.

Journalisten og nyhedsværten Dov Gil-Har, der er fra det israelske nationalmedie ‘Kan’, opsøger den hollandske grand prix-delegation. Israeleren spørger, hvorfor Joost Klein ikke gik på scenen under generalprøven.

Det spørgsmål får en høj og bredskuldret mand, der tilhører medarbejderstaben omkring Joost Klein, til at skubbe og true den israelske journalist.

“Du skal ikke røre mig. Du skal ikke røre mig,” lyder der fra den chokerede israelske journalist.

Den hollandske grand prix-medarbejder udstråler stor vrede og har det, man kan beskrive som “stikkende øjne”.

Sammenstødet foregår i backstage-området ved grand prix-showet.

Senere bliver det afsløret, at den propalæstinensiske Joost Klein sletter flere opslag på det sociale medie ‘Instagram’, der er forbundet med grand prix-showet. Det hollandske flag forsvinder også fra omklædningsrummets facade, hvor Joost Klein og hans følge har base i Malmø Arena.

Derimod stiger jublen og opbakningen til nye højder på de sociale medier. Muslimer og venstreorienterede har fået en ny grand prix-favorit.

Joost Klein er nu blevet selve billedet på jødehadet og de antiisraelske strømninger på de sociale medier samt i de svenske gader.

Flere Joost Klein-tilhængere, der har palæstinensiske flag på deres SoMe-profiler, fortæller grove løgne og usandheder, der hurtigt spreder sig på nettet.

En af løgnene går på, at den hollandske sanger har slået en israelsk grand prix-medarbejder, der skulle have fornærmet Joost Kleins afdøde forældre.

Et klart tegn på fake news, der skal udnytte den jødehadske stemning på internettet.

Flere kilder fra de landsdækkende svenske medier slår fast, at det voldelige overgreb fra Joost Kleins side er rettet mod en uskyldig kvinde, der intet har med Israel at gøre.

I timerne efter det voldelige overgreb på den kvindelige fotograf, holder grand prix-ledelsen flere krisemøder, der skal afdække sagen med den misogyne propalæstinenser.

Ledelsen beslutter, at Joost Klein også skal udelukkes fra den store generalprøve, der finder sted fredag aften klokken 21 i Malmø Arena. Her skal jurymedlemmer fra deltagerlandene afgive deres stemmer forud for finalen, der løber af stablen lørdag aften.

Flere medier fortæller, at det er en reel mulighed, at Joost Klein bliver diskvalificeret fra musikshowet.

Det svenske medie Aftonbladet bliver det første medie, der finder Joost Klein på hans hotel i Malmø fredag eftermiddag. Den fåmælte hollænder er ledsaget af den voldparate medarbejder, der tidligere har skubbet til en israelsk nyhedsjournalist i Malmø Arena.

Joost Klein går, iført solbriller og enorme hovedtelefoner, målrettet ind i en elevator, mens en kvindelig svensk journalist jagter den propalæstinensiske sanger, der er anklaget for vold.

“Hav en god dag,” er den eneste sætning, der forlader Joost Kleins mund, inden elevatordørene lukkes i.

Den propalæstinensiske sanger har dæmpet sine skingre og jødehadske toner med adskillige oktaver.

Rygterne om kvindevold er også nået til Malmøs Politi.

Sent fredag aften bekræfter det svenske politi, at de afhører de involverede i voldssagen.

“Vi er på stedet og snakker med de involverede lige nu for at danne os en idé om, hvad der er sket,” siger Rickard Lundqvist, pressetalsmand for politiet i Region Syd

Lørdag formiddag, hvor der kun er få timer til den store grand prix-finale, står det endnu ikke klart om, propalæstinenseren Joost Klein bliver diskvalificeret for vold.

Politiet har heller ikke oplyst om, Joost Klein skal stilles for en dommer. Der er heller ikke oplysninger om tilstanden hos det kvindelige voldsoffer.

Svenske myndigheder er berygtede for deres berøringsangst, når det gælder muslimsk-præget eller venstreorienteret kriminalitet. Denne sag underbygger denne fortælling.

Mange har frygtet, at volden skulle bryde ud i Malmøs gader. Men få ventede, at den propalæstinensiske vold skulle udfolde sig i hjertet af grand prix-showet.

Hollandske Joost Klein hader Israel og støtter det muslimske terrorregime i Gaza. Nu må den Palæstina-glade sanger bære anklagerne om kvindevold på sine skuldre.

De frelste er de værste.

ANNONSE