Nyt

En gruppe republikanske senatorer advarer Den Internationale Straffedomstol (ICC) mod at rejse tiltale mod den israelske ledelse. “Hvis den gør det, vil domstolens ledere og deres familier få USA’s vrede at føle,” siger Tom Cotton. Det lyder ikke som en tom trussel.

Domstolen er blevet mere og mere egoistisk med årene. Selv Mike Pompeo forbød medlemmer af domstolen at rejse ind i USA privat af samme grund: Domstolen overskred sine beføjelser.

Domstolen kan retsforfølge stater, hvis de ikke har en passende lovgivning, der fungerer. Det har Israel, og derfor er en retsforfølgelse af landet ensbetydende med at underkende det israelske retsvæsen”, siger senatorerne.

“Sigt på Israel, og vi vil sigte på jer”, advarer et dusin republikanske senatorer i et brev til chefanklager Karim Khan fra Den Internationale Straffedomstol i forbindelse med rapporter om, at ICC overvejer at udstede arrestordrer på israelske topembedsmænd.
Sådanne handlinger er illegitime og mangler juridisk grundlag, og hvis de gennemføres, vil det resultere i alvorlige sanktioner mod dig og din institution,” står der i brevet, som ledes af senator Tom Cotton. Brevet er også underskrevet af senatorerne. Mitch McConnell (mindretalsleder), Rick Scott, Tim Scott, Ted Cruz og Marco Rubio.

“ICC forsøger at straffe Israel for at have foretaget legitime selvforsvarshandlinger mod sine iranskstøttede angribere. Faktisk var du, med dine egne ord, vidne til ‘scener med beregnede grusomheder’ udført af Hamas i Israel efter angrebene den 7. oktober. Disse arrestordrer vil bringe ICC på linje med den største statssponsor af terrorisme og dens stedfortræder. For at gøre det klart: Der er ingen moralsk ækvivalens mellem Hamas’ terrorisme og Israels berettigede svar,” skriver senatorerne.

“ICC’s charter forbyder også domstolen at gå videre med en sag, medmindre den pågældende regering er uvillig, eller ude af stand til, at føre tilsyn med sig selv. Du har selv sagt, at ‘Israel har uddannede advokater, der rådgiver kommandanter, og et robust system til at sikre overholdelse af international humanitær lov’. Ved at udstede arrestordrer vil du sætte spørgsmålstegn ved legitimiteten af Israels love, retssystem og demokratiske styreform.

“Hvis I fortsætter med de handlinger, der er skitseret i rapporten, vil vi indstille al amerikansk støtte til ICC, sanktionere jeres ansatte og samarbejdspartnere, og forbyde jer og jeres familier at rejse ud af USA”, står der i brevet. “I er blevet advaret.”

https://www.timesofisrael.com/liveblog-may-6-2024/

 

 

 

ANNONSE