Kopierede/fra hoften

Maldiverne, et ø-paradis i Det Indiske Ocean, er i fuld gang med at blive radikaliseret af islam. Stemningen er anti-indisk og anti-jødisk, samtidig med at den er pro-palæstinensisk og pro-jihad. Intet land i verden sender flere mennesker på jihad i forhold til sin befolkning. 

Kritik af islam er kriminaliseret

Islam er statsreligion, og borgerne skal være muslimer. Indehavere af offentlige embeder skal være sunni-muslimer, inklusive præsidenten. I forfatningen står der, at både myndighederne og befolkningen skal beskytte den religiøse enhed, og at det er strafbart at prædike en anden religion end islam. Kritik af islam er kriminaliseret. Straffeloven tillader piskning, stening og amputation af hænder.

Aggressive øboere

Mandag den 29. april blev det rapporteret, at maldivianere var stødt sammen med et par indiske hinduer nordøst for hovedstaden Male. To personer blev såret og kørt på hospitalet. Det lokale politi har anholdt en af de maldiviske angribere. De sårede blev behandlet på hospitalet. 

ANNONSE

I en anden episode den 30. april blev en israelsk kvinde chikaneret af lokalbefolkningen på en af øerne og jaget væk. 

Stolte jødehadere

Hændelsen blev stolt delt af Muad Mohamed Zaki, en af mændene bag flerpartisystemet på Maldiverne:

– En israelsk turist forsøgte at komme ind på en af øerne i Maldiverne for at holde ferie, mens hendes land begik folkedrab. Hun blev smidt ud af øsamfundet, og alt tyder på, at hun er på vej til lufthavnen efter at have indset, at menneskeheden ikke længere byder dem velkommen.

Stå op for Hamas

Maldiverne har taget et klart standpunkt for terrororganisationen Hamas efter angrebet på Israel i oktober 2023 – for den organisation, der brutalt myrdede mænd, voldtog kvinder og dræbte børn og ældre. 

Efter Israels gengældelsesangreb udtrykte Maldiverne bekymring over volden i Gazastriben og bekræftede sin støtte til det palæstinensiske folk. De erklærede, at fred i Mellemøsten kun er mulig gennem en tostatsløsning baseret på linjerne fra før 1967 med Østjerusalem som Palæstinas hovedstad.

Fordømmer Israels “aggression”

For nylig vedtog Maldivernes parlament enstemmigt en resolution, der fordømmer Israels “aggression” mod Palæstina og forbyder israelere indrejse og import af israelske varer. Den fordømte Israels “aggression” mod palæstinenserne og opfordrede regeringen til at afbryde alle diplomatiske forbindelser med Israel.

Et af de mest radikaliserede og ekstremistiske lande

Ifølge journalisten Gaurav Sawant fra India Today er Maldiverne blevet et af verdens mest radikaliserede og ekstremistiske lande. Det er ikke kun et knudepunkt for ISIS-agenter, men også for den pakistanske terrorgruppe Lashkar-e-Taiba:

– Tænk dig om en ekstra gang, før du tager på ferie på Maldiverne. Mellem 2014 og 2018 sendte Maldiverne flere mennesker på jihad for Islamisk Stat end noget andet land i verden. 250 mænd og kvinder fra Maldiverne (et land med 500.000 indbyggere) drog i kamp for ISIS. Mange af dem døde.

– Den israelske turist skal prise sig lykkelig for, at hun kun blev smidt ud af dette stærkt radikaliserede miljø. Hun er heldig at være sluppet væk i live. Radikaliseringsniveauet blandt unge mennesker på Maldiverne giver anledning til bekymring. Pakistanske ISIS, LeT og JeM har også været aktive der, fortsatte han i en række tweets.

– Maldivernes beskidte side og fremvæksten af radikal islamistisk ekstremistisk ideologi bliver ikke fremhævet tilstrækkeligt.

– Radikal islamistisk terror og ekstremistisk ideologi har fået et stort fodfæste på Maldiverne.

– IndiaOut-kampagnen er en afspejling af en bestemt tankegang, som er ved at vinde indpas.

ANNONSE