Dag: 27. april 2024

 Mistanken om, at ikke alt gik rigtigt til ved valget i 2020, har hængt over resultatet som en mørk sky. Vi ved, at der blev fusket med valget. Mark Zuckerberg fik lov til at bruge 410 millioner dollars på ubemandede stemmebokse i områder med en høj andel af demokrater. Men hvad med decideret valgsvindel?

Les Mer...

Ukjente katalanske kunstnere, alterfront fra Santa Maria d’Avià i Berguedà (1200-tallet). Tempera, pergament, stukkrelieffer og rester av en lakkert metallplate på tre, 107 x 177 cm, Museu Nacional d’Art de Catalunya, Barcelona. De sentrale figurene er en tronende Madonna med Jesusbarnet, i øvre venstre felt finner vi Bebudelsen og Visitasjonen (med Elisabeth) i øvre høyre […]

Les Mer...

Det er hele den forfatningsmæssige orden, som har været gældende i over 200 år, der står på spil – nemlig magtens tredeling mellem Kongressen, Højesteret og præsidenten, som i forfatningen betegnes som “co-equal”, altså ligestillede.

Hvis præsidentens politiske modstanderen kan true ham med retssager for hans embedsførelse, og således i realiteten gøre ham magtesløs, vil USA have stadfæstet en helt ny forfatning.

Les Mer...