Som at se sin bedstemor nøgen, siger demokratisk strateg.
Mandag den 25. marts skulle have været de amerikanske demokraters stjernestund – dagen, da de omsider fik skovlen under deres hadeobjekt nummer ét, Donald Trump, som de har brugt alle deres kræfter på at knuse siden 2015. I stedet fik de en kold afvaskning.
Ifølge en afgørelse af den demokratiske dommer, Arthur Engoron, ansporet af den ligeledes demokratiske justitsminister i New York, Letitia James, var mandag dagen, da Trump skulle ryste op med 464 millioner dollars plus renter for overhovedet at få lov til at appellere Engorons domfældelse i en sag, hvor ingen havde tabt en penny, og ingen ofre havde meldt sig.
Engorons afgørelse sættes i relief af den kendsgerning, at flere vidner, bl.a. Deutsche Bank, fortalte, at de havde været glimrende tilfredse med at have lavet forretninger med Trump og gerne ville gøre det igen. En professor i bogføring ved New York University berettede, at der ikke var en finger at sætte på Trump-organisationens regnskaber. Med det gjorde ikke ringeste indtryk på dommeren, som naturligvis var på det rene med, at hele sagen var anlagt af politiske grunde.
Letitia James slikkede sig allerede om munden ved udsigten til at kunne beslaglægge Trumps ejendomme i New York, fordi man ikke forventede, at han kunne skaffe pengene.
Men ak! Samme dag besluttede en appeldomstol at reducere Trumps betaling til 175 millioner, som han skal af med inden for et tidsrum af 10 dage. Trump har meddelt, at han vil kunne betale beløbet kontant. Altså vil han kunne appellere Engorons afgørelse og efterlade Letitia James med en lang næse.
Appeldomstolen omstødte også Engorons forbud mod, at Trump og hans sønner måtte bestyre familiens virksomheder. Det vil de fortsat kunne gøre, så længe appelsagerne er under behandling.
Ifølge flere iagttagere er Arthur Engorons dom så besynderlig og så uden fortilfælde, at Trump har gode chancer for at få den omstødt – om nødvendigt af Højesteret.
Men det skulle blive værre for de blodtørstige demokrater. En af hensigterne med deres ”lawfare” (misbrug af retsvæsenet til politiske formål) var at ruinere Trump, så han ikke ville have penge til at føre valgkamp.
Han har imidlertid masser af penge, efter at hans selskab, Trump Media & Technology Group, mandag fusionerede med Digital World Acquisition Corp (DWAC) og derefter bliver offentligt noteret på Nasdaq, hvilket betyder, at Trump vil kunne sælge sine aktier. Trump ejer over 78 millioner aktier i det nye selskab til en anslået værdi af knap 4 milliarder dollars. I kølvandet på appelrettens afgørelse steg DWAC’s aktieværdi mandag med omtrent 35 pct.
Det foreløbige udfald af demokraternes forsøg på lawfare må betegnes som en alvorlig bet for partiet, men kan på længere sigt vise sig at have været en økonomisk katastrofe for byen og staten New York, hvis vælgere med begejstring sluttede op om Letitia James’s åbent bekendtgjorte plan om at ”få Donald Trump”. Meget tyder på, at de hårde realiteter i stedet vil klemme livet af New York.
Som den ofte citerede juraprofessor, Jonathan Turley, skriver på X: ”De sande omkostninger ved denne kontrovers bliver sandsynligvis båret af demokrater, der synes at engagere sig i rå lawfare. At gøre New Yorks retsvæsen til en … politisk malstrøm er i lige grad afskyelig for mange borgere og virksomheder.”
Blandt dem, der har fået nok, er direktøren for investeringsvirksomheden Cardone Capital, Grant Cardone, som siger til Fox News, at han oprindeligt havde planer om at investere hundreder af millioner i New Yorks ejendomsmarked, men nu har han omdirigeret dem til Florida og Texas. For hvem tør anbringe sine penge i en lovløs stat, hvis myndigheder uden videre kan idømme dig arbitrære kæmpebøder og konfiskere din ejendom?
Også storinvestoren, Kevin O’Leary, vender New York ryggen. Ifølge O’Leary skader retssagen mod Trump New Yorks brand.
Til Jesse Watters Primetime på Fox siger han: ”Det blev klart for mig, at i New York – i det mindste i New York City – ejer jeg i realiteten ikke min ejendom. [Myndighederne] kunne komme og beslaglægge enhver ejendom.” Han har derfor besluttet at investere $500 millioner i Florida og anbefaler enhver at holde sig fra New York.
Ifølge Grant Cardone vil det demokratiske amokløb undergrave New Yorks skattegrundlag i takt med, at virksomheder og arbejdspladser flytter ud. Det har allerede kostet staten et sted mellem 8 og 10 milliarder pr. år, siger han. Følgeligt vil ejendomsværdierne falde, hvilket kan skabe problemer for de lokale banker og gøre indhug i pensionsformuerne.
Grant Cardone forudser, at det kan tage New York årtier at komme sig over statens selvpåførte skade og genoprette investorernes tillid.
Som man plejer at sige: ”Den, der graver en grav osv…” Det kan ende med, at demokraterne vil danse sejersdans over deres eget gravsted.
I mellemtiden går det skidt med Joe Bidens meningsmålinger. De er så elendige, at den farverige demokratiske strateg, James Carville, sammenligner dem med at se sin bedstemor nøgen.
Foreløbigt må amerikanerne tage til takke med Joe Biden i bar overkrop.