Nyt

En af gerningsmændene, der blev sluset ind i offerets lejlighed af kvinden i 20’erne, var mindreårig og måtte have sin mor med i retten.

Angrebet fandt sted i en kælderlejlighed i Bergen i november sidste år. Den forførende litauiske kvinde kom for at besøge offeret, og låste efter aftale med to torpedoer døren op, så de kunne komme ind.

Torpedoerne angreb offeret og krævede, at han skulle betale NOK 20.000. De slog ham gentagne gange. Da han fortalte dem, at han ingen penge havde,  skubbede de hans hoved ned i et toilet, så han ikke kunne trække vejret.

I mellemtiden gik lokkeduen gennem lejligheden og stjal tøj. Trioen tog også en mobiltelefon med sig.

Den ældste af de to røvere har et navn, der er almindeligt i Estland. Offeret fortalte i afhøring, at der blev talt gebrokkent norsk. Den mindreårige har et nordisk navn.

ANNONSE

Kvinden og de to mænd blev sigtet for groft røveri, med en nedre strafferamme på seks års fængsel. Men retten nedgraderede det til sidst til simpelt røveri. Der opstod tvivl om, hvor meget vold der var blevet brugt.

Mindre end to dage efter røveriet vendte den yngste torpedo og kvinden i 20’erne tilbage og brød ind i offerets lejlighed. Udbyttet var magert – en computerskærm.

Nu er lokkeduen blevet idømt et års fængsel, for røveri og groft tyveri, otte måneder mindre end anklageren bad om. Den ældste torpedo fik også et år i spjældet, ti måneder mindre end anklagerens påstand. De to skal tilsammen betale en erstatning på 40.000 kroner til røverofret og erstatte den mobiltelefon, de stjal.

Den mindreårige blev kendt skyldig i røveri, groft tyveri og for at have truet politibetjente med en kniv og skudt dem ved en anden lejlighed.

Han blev desuden kendt skyldig i at have kørt uden kørekort og for at have kørt “en lille John Deere-traktor med påmonteret Tysse-anhænger, på trods af at han var påvirket af amfetamin, clonazepam og alprazolam, svarende til en promille på mindst 1,2” . Dette skete lige i centrum af Bergen.

Hans straf vil blive fastsat på et senere tidspunkt, da han som mindreårig først skal igennem et såkaldt baggrundstjek.

 

ANNONSE