Dansk politi går ud og advarer folk mod at sprede Facebook-siden for den 17-årige, der er sigtet for at have dræbt sin ekskæreste (13) i Hjallerup i Jylland. Anmodningen har en mærkelig form. Politiet siger, at de ved, at der ikke er et navneforbud, men de siger, at det kan udløse trusler at gøre navne og billeder kendt.
Hvad kan du forvente, hvis du slår en 13-årig ihjel på et lille sted?
Baggrunden er naturligvis, at den 17-årige er fra en fremmed kultur. Men politiet er mere optaget af at beskytte ham mod mulige trusler end offentlighedens følelser.
Det minder om Joe Biden, der brugte ordet illegal om Jose Ibarra (26), der er anholdt i Athens, Georgia, sigtet for drabet på sygeplejestuderende Laken Riley (22).
Medierne kritiserede ham for det, og Biden undskyldte: Han skulle have sagt udokumenteret.
Biden var mere optaget af at bruge den politisk korrekte betegnelse for morderen end hensynet til den myrdedes pårørende.
Dansk politi er med på samme vogn, når de formaner offentligheden om ikke at dele oplysninger om pigens morder.
Nordjyllands Politi uddyber for Ritzau, at den potentielt strafbare handling ikke består i at dele selve profilen.
Det skyldes, at der ikke er navneforbud for den 17-årige.
I forbindelse med delingen er der dog nogle, der skriver ting om sagen eller om den 17-årige. Der kan være tale om trusler, hvilket ifølge politiet er strafbart.
Den 17-årige dreng blev anholdt mandag aften.
Det er den potentielle trussel, politiet har travlt med at afværge. Er det ikke ret specielt, da den 13-årige mandag aften blev fundet myrdet? Den 17-årige hjalp med at lede efter hende, men gik ind i en kiosk og købte en sodavand. Han vidste svaret, så det virker ret koldt.
Er det ikke normalt, at folk får luft efter sådan en hændelse?
Den indfødte befolkning er udsat for et stigende antal alvorlige voldsforbrydelser fra immigranters side, og politiet er optaget af at beskytte gerningsmanden? Hvor umusikalsk er det muligt at blive?
Samtidig har landsretten genoptaget en sag om en dukke af Mette Frederiksen, der blev hejst op af en lysmast med påskriften: Hun må og skal aflives.
Det skete under en demonstration mod corona-restriktioner 2021.
Tre mænd blev anholdt, og anklagerne ville have dem dømt for højforræderi. Det ser ud til, at dommeren skød langt over målet.
Mændene var tiltalt efter straffelovens bestemmelse for højforræderi, men da de efter anholdelsen blev stillet for en dommer med krav om varetægtsfængsling, var dommerens vurdering, at det formentlig havde ‘misset målet’.Anklagemyndigheden endte også med at opgive den sigtelse, og de tre blev tiltalt for trusler mod en person i offentligt hverv, altså i dette tilfælde statsministeren.
Der skulle gå mere end halvandet år, før sagen nåede byretten. Det foregik i Retten på Frederiksberg. En dommer og to dommere mente, at der ikke var tale om trusler, men om en juridisk udtalelse afgivet ved en demonstration, som var kritisk over for en politisk beslutning.
Det var en velvillig fortolkning. Dukken og inskriptionen var grov, men ingen trussel.
Anklagemyndigheden fik herefter Landsretten med på det, og de tre er nu blevet idømt fængsel i 40 dage. Men da de allerede har siddet i fængsel i to måneder, skal de ikke i fængsel.
Retten lagde vægt på, at de tre mænd dels frembragte dukken med skiltet og valgte at hænge den op, så den kunne ses af andre ved demonstrationen, og dels at en af dem dømte på vej til demonstrationen foran. af de andre rejste tvivl om, hvorvidt de gik over stregen.
– Den tiltaltes ophængning af mannequinen med skiltet udgjorde en offentligt fremlagt trussel mod statsministeren, sagde blandt andet fra retsformand Ulla Staal, da hun gennemgik dommens præmisser.
Tolerancen for tale er blevet snævrere. Man tøver ikke med at bruge loven mod demonstranter. Samtidig ser vi, at klimademonstranter kan gå meget langt for at lamme virksomheder og angribe museer, mens danske muslimer kan true danskerne på livet. Uden at der sker noget.
“Vi leger med jer i hjertet af jeres land.” Og politiet og de politiske myndigheder lader det ske.
Det kaldes intimidering.