Nyt

Ursula von der Leyen meddelte på sikkerhedskonferencen i München i weekenden, at hun vil påtage sig fem nye år som formand for Europa-Kommissionen. Det ville hun aldrig sige offentligt, hvis stillingen ikke var undervejs. NTB omtaler det som fem nye år med Europas “dronning”. Vi kunne tilføje “isdronning”.

Ved at tage genvalg bekræfter von der Leyen Tysklands ubestridte rolle i EU. Ikke alle vil sætte pris på en sådan dominans.

Ifølge Politico vil von der Leyens kandidatur blive annonceret efter et møde i hendes eget parti, det tyske kristendemokratiske CDU, kl. 12.30 på mandag.

– Hvis jeg bliver genvalgt, vil jeg oprette en separat kommissær for EU-forsvar, sagde hun i weekenden.

Von der Leyen har vist sig at være offensiv både i spørgsmål om lockdown og vaccine og over for Rusland. EU er ved at ødelægge sit forhold til Rusland.

Men det mest alvorlige indenrigspolitiske spørgsmål er, at det grønne skifte er ved at ødelægge den tyske økonomi, uden at von der Leyen ser ud til at være påvirket. Tværtimod.

Den 6. februar meddelte hun, at EU hæver sit ambitionsniveau til 90 procents udledningsreduktion i 2040.

Det minder om Stalins femårsplaner. Hvis du løber ind i problemer, så øg dit ambitionsniveau. Omkostninger betyder ingenting. Det gør job og levestandard heller ikke.

NTB 6. februar

EU-Kommissionen anbefaler: 90 procents emissions-reduktioner inden 2040

Mens europæiske landmænd protesterer mod miljøkrav, anbefaler Europa-Kommissionen et nyt mål for kraftige nedskæringer i klima-emissioner.

Kommissionen mener, at emissionerne bør reduceres med 90 procent i forhold til niveauet i 1990 inden 2040.

Idéen er, at dette mål vil være et vigtigt skridt på vejen mod netto nul-emissioner i 2050.

Netto nul-emissioner betyder nul-emissioner på 26 år! NTB kommenterer:

Større ændringer i energiproduktion og industri er nødvendige, hvis målene skal nås. Europa-Kommissionen forudser også omfattende opsamling og lagring af CO2 fra store emissions-kilder.

At sige det er en underdrivelse.

Selv EU’s egen klimakommissær er bekymret.

EU’s klimakommissær Wopke Hoekstra efterlyste også en “afbalanceret tilgang”, da han tirsdag præsenterede anbefalingen i EU-Parlamentet.

– Langt de fleste af vores borgere ser virkningerne af klimaændringer og ønsker beskyttelse. Men de er også bekymrede for, hvad det vil betyde for levestandarden deres, sagde Hoekstra ifølge Reuters.

ANNONSE

 

 

Køb “Uncertain Science” af Steven E. Koonin som papirbog og som ebog.

Køb “Et advaret energichok“!

ANNONSE