Nyt

En række kunstnere rundt om i verden deltager i en aktion med ønsket om at forbyde Israel fra dette års Eurovision. Nu protesterer nogle superstjerner.

Det oplyser NTB-TT.

Helen Mirren, Gene Simmons, Boy George og Debra Messinger blandt de mere end 400 mennesker i underholdningsindustrien, der støtter Israels deltagelse.

Berømthederne har skrevet et åbent brev til organisationen Creative Community for Peace. De ønsker, at Eurovision skal fremme sammenhold og ikke bruges som et politisk redskab.

– Vi tror på, at arrangementer, der skaber sammenhold, såsom sangkonkurrencer, er afgørende for at bygge bro på tværs af kulturelle skel og for at forene mennesker fra alle slags baggrunde via en fælles kærlighed til musik, skriver de.

– De, der går ind for udelukkelsen af ​​Israel, afviser konkurrencens ånd og forvandler den fra en fejring af enhed til et politisk værktøj, konkluderer de med i brevet.

I brevet skriver kunstnerne, at de er chokerede og skuffede over at se medlemmer af underholdningsmiljøet opfordre Israel til at blive udelukket fra konkurrencen for at reagere på den største massakre på jøder siden Holocaust.

Norske kunstnere har en anden holdning, og står i kø for at boykotte Israel, uden at nævne Hamas’ grusomheder.

Eurovision Song Contest afholdes i Malmø fra den 7. til den 11. maj. En stor del af de jøder, der tidligere har boet i Malmø, er flyttet fra byen , hvor de ikke længere følte sig trygge. Det har stået på i mange år, som denne artikel fra 2010 viser.

Nu får Israel i hvert fald støtte fra legenden Gene Simmons fra Kiss.

https://www.document.no/2024/01/26/artist-opprop-mot-israels-deltakse-i-eurovision-tause-om-hamas/

Køb «Europas mærkelige død»!

ANNONSE

Mest læst