Tavle

En undersøgelse foretaget af en fagforening blandt ansatte i Den Europæiske Centralbank (ESB) viser, at centralbankchef Christine Lagarde har et meget dårligt ry blandt sine egne ansatte.

50,6 procent af de adspurgte vurderer Lagardes indsats i de første seks måneder af hendes otte-årige periode som fattig eller meget fattig, skriver Politico, som har fået adgang til undersøgelsen.

I lignende undersøgelser udtalte mindre end hver tiende, at hendes forgænger Mario Draghi gjorde et dårligt stykke arbejde, mens den tilsvarende andel for hans forgænger Jean-Claude Trichet var 14,5 procent.

Næsten tre fjerdedele kritiserer Lagardes ledelsesstil, som også beskyldes for at være både autokratisk og bruge centralbanken politisk.

Kommentarer i undersøgelsen, som omfattede svar fra 1.159 af ECB’s omkring 4.500 ansatte, peger på udbredt ulykkelighed over, at hun går for dybt ind i politik og bruger ECB til at booste sin personlige dagsorden, hvilket ikke har hjulpet centralbankens omdømme. .

Et mindretal af de adspurgte støtter Lagardes pengepolitik, mens et flertal støttede Draghis:

Kun 38 procent af de adspurgte bakkede op om de pengepolitiske beslutninger, der blev truffet under Lagarde, med resten delt mellem dem, der afviste, og dem, der ikke gav udtryk for en holdning. Derimod nød Draghi 64 procents godkendelse i slutningen af ​​sin periode.

Mere end halvdelen tror ikke på, at ECB under Lagarde vil være i stand til at nå centralbankens inflationsmål.

En af de adspurgte skriver, at Draghi tjente centralbanken, mens sidstnævnte i øjeblikket betjener Lagarde.

Andre siger, at ECB og centralbankchefen beskæftiger sig med meget mere end pengepolitik:

Ud over hyppige indgreb om emner som ligestilling, citerede flere ECB’s beslutning om at tage parti i den væbnede konflikt mellem Israel og Hamas som et eksempel, mens andre påstod overdreven rejse til formål, der ikke var relateret til ECB’s kerneforretning.

Derimod støtter et flertal af medarbejderne Lagardes beslutning om at gøre “miljøbeskyttelse” til en del af centralbankens mandat, skriver Politico.

59 procent af de adspurgte har heller ikke tillid til centralbankens bestyrelse, som igen afviser anklagerne.

De norske medier viser ingen interesse for evalueringen af ​​Lagarde, men rapporterede beredvilligt, at et genvalg af Trump efter hendes mening ville være en “trussel mod Europa”.

Ingen synes heller at have kritiseret Lagarde for at forsøge at påvirke det amerikanske præsidentvalg i udlandet, en beskyldning, der tidligere er blevet rettet mod Rusland på tvivlsomt grundlag.