Nyt

Undersøgelser foretaget af NRK og Aftenposten viser, at historier om krigen i Ukraine har langt flere læsere end dem om krigen på Gaza-striben. Det tror man måske ikke ud fra dækningen, men Gaza er venstrefløjens krig, mens Ukraine er tættere på, har større kulturel lighed og handler om vores nabo.

Interessen er større for sager om krigen i Ukraine end om krigen i Gaza-striben, viser tal fra NRK og Aftenposten.

Kanalen har delt læsertal fra sin hjemmeside med Aftenposten. Der kommer det frem, at langt flere læser historier om krigen i Ukraine end krigen i Gaza-striben, der startede, da Hamas angreb Israel.

Udgaver om Ukraine har 80 procent flere læsere i NRK. I Aftenposten har Ukraine-sager 65 procent flere læsere end sagerne om Gaza. Tallene gælder for de sidste 50 sager inden nytår.

ANNONSE

Dette på trods af et voldsomt engagement i Gaza på sociale medier.

Medieforsker Melanie Magin siger, at folk er blevet vant til krigen i Gaza, og at geografisk og kulturel nærhed til krigen i Ukraine betyder, at flere mennesker er interesserede i den.

– Især taget i betragtning, at en af ​​parterne er Rusland, som Norge deler grænse med, siger hun. (NTB)

Venstrefløjen bruger m.a.o. deres dominans i medierne til at skubbe en fortælling frem, men det betyder ikke, at den griber. Engagement i sociale medier er heller ikke en sikker målestok. Der er venstreorienterede aktive også i sociale medier.

ANNONSE