Dag: 29. oktober 2023

Hyllesten av Hamas og dyrkingen av palestinernes lidelser har skapt et raseri i den islamske verden som nå rammer jøder hvor som helst Et fly kom fra Tel Aviv til Dagestan. Der ventet en mobb som gikk amok og gikk løs på passasjerene.

Dette er et resultat av den retorikken politikere som Erdogan og den norske udenrigsminister Barth Eide og statsministerStøre presterer. I USA bruker man uttrykket hundefløyte og det er vanligvis brukt om høyreorienterte som vil appellere til ressentimenter. Men det kan like gjerne brukes om politikere som appellerer til muslimers følelser.

Les Mer...

Rusland har en gammel tradition for pogromer, og hadet til jøderne er nu blevet så intenst i dele af befolkningen, at Moskvas tidligere overrabbiner, Pinchas Goldschmidt, opfordrer de jøder, der kan, til at forlade landet.

Les Mer...

Harriet Backer (1845-1932). Olje på lerret, 95,4 x 89,5 cm, Nasjonalmuséet, Oslo. Thorvald Boeck (1835-1901) var en norsk jurist, embedsmann og bibliofil, som hadde sin tids største private bibliotek i Norge. Harriet Backer malte dette bildet fra Boecks bolig i Professor Dahls gate 29 Kristiania, året etter Boecks bortgang. Mesteparten av biblioteket er i trygg […]

Les Mer...

Det reviderede forslag betyder, at vi nu accepterer og beskytter voldsmandens veto i dansk lovgivning. Et folketingsflertal betragter det som en givet og uforanderlig forudsætning, at islam altid vil hævne sig blodigt over den mindste krænkelse. Derfor er det os, der må vise fleksibilitet og forståelse for en voldkultur, vi ikke tør bekæmpe, men må lære at leve med.

Les Mer...

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) skrev denne konserten i 1778. Her fremføres den av Julia Rovinsky, harpe og Guy Eshed, fløyte, med Israel-filharmonien under ledelse av Zubin Mehta, i et opptak fra 2016.

Les Mer...