Dag: 13. oktober 2023

George Kadish (1910-1997). Sølvgelatinkopi i United States Holocaust Memorial Museum, Washington DC, George Kadish ble født som Zvi Kadushin i Raseiniai, Litauen, og virket som blant annet matematikk-lærer ved en jødisk skole i Kaunas. Han var også en avansert amatørfotograf, og konstruerte ofte sine egne kameraer, som kunne brukes til ubemerket fotografering. Hans fotografiske kunnskaper […]

Les Mer...

Robert Schumann (1810-1856) komponerte sine Waldszenen op. 84 (Skog-scener) i 1849. De ble utgitt et par år senere. De enkelte bildene er 1 Eintritt. 2 Jäger auf der Lauer. 3 Einsame Blumen, 4 Verrufene Stelle. 5 Freundliche Landschaft, 6 Herberge, 7 Vogel als Prophet. 8 Jagdlied og 9 Abschied. Svjatoslav Richter (1915-1997) spiller, i et […]

Les Mer...

Jeg har beklageligvis været nødt til at blokere nogle tidligere venner, fordi jeg får dårlige nerver og bliver deprimeret af at læse deres kommentarer til Hamas’s uhyrligheder.

Straks skal vi høre på deres “nuanceringer”, som går ud på, at der jo er fejl på begge sider, og at Israel nok selv er ansvarlig for at have lukket terroristerne ind. Vi ved jo, hvor lumske jøder er, ikke sandt.

Les Mer...

En lærer er blevet dræbt, og to personer er blevet alvorligt såret i et knivangreb på en gymnasieskole i byen Arras i det nordlige Frankrig. De sårede var en anden lærer og en sikkerhedsvagt.

Les Mer...

Hele 86 procent af de adspurgte mener, at Benjamin Netanyahus regering skal påtage sig ansvaret for ikke at have været forberedt på Hamas’ angreb.

Mange har undret sig over, hvordan Israel kunne blive taget så grundigt på sengen af terrorangrebet fra Hamas.

Les Mer...

På vej hjem fra kriminalforsorgen blev jeg ramt af en helt rimelig længsel efter at være god imod mig selv. Jeg huskede pludselig tilbage på min læges ord i begyndelsen af 00’erne, hvor jeg havde en depression. “Husk at være god ved dig selv. Der er sikkert ikke andre, der er det.”

Les Mer...

Verden i det 21. århundrede er en helt ny verden, skabt af globalisering og den teknologiske udviklings kommunikations revolution med internet, satellitter, de sociale medier og meget mere.

Før var antisemitismen mere eller mindre spredte udbrud af jødehad. Nu er antisemitisme blevet et internationalt fænomen.

Les Mer...