Dag: 26. september 2023

Carl Curman (1833-1913). Albuminkopi i Riksantikvarieämbetets arkiv, Stockholm. Carl Curman var en svensk lege, og dertil en dyktig amatørfotograf. På Wikimedia Commons kan man se flere av hans fotografier. Fra 1864 fikk også kvinnelige studenter adgang til Kunstakademiet i Stockholm, med enkelte begrensninger i adgang til å tegne etter mannlige aktmodeller, og bare i det […]

Les Mer...

Politikens filmanmelder, Kim Skotte, beklager i en anmeldelse af den nye film Golda med Helen Mirren i hovedrollen som Israels premierminister Golda Meir, at filmens israelske instruktør ikke har valgt at kritisere sit eget land.

Les Mer...

Hans Rustad deler sine tanker og refleksjoner mens han går tur med hunden i skogen. Podbean: Youtube:  Rumble:     Hvis du setter pris på skogpoddene: Vipps oss på 13629. Alle bidrag hjelper. Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede […]

Les Mer...

Føles det her som straf? Er inertien andet end systemets indbyggede idioti eller måske selve straffens kerne? Jeg ved det ikke. Men jeg ved, at systemet, hvor blødt det end er, har samme mål som andre og mere vidtgående straffesystemer: At få klienten, den kriminelle, forbryderen til at makke ret. Og bliver du for vidtgående i din modstand, skruer systemet op.

Les Mer...

Krigen har ifølge Jeffrey Sachs kun perifert at gøre med Ukraine, men des mere med USA’s ønske om at svække Rusland, og han betegner Ukraine-krigen som en stedfortræderkrig, hvor Ukraine bliver bevæbnet for at kæmpe for amerikanske interesser, således at USA selv slipper for at skulle indsætte tropper.

Jeg har ingen grund til at så tvivl om de kendsgerninger, Sachs påpeger.

Les Mer...