Dag: 20. august 2023

Peder Balke (1804-1887). Olje på lerret, 127 x 173 cm, Göteborgs konstmuseum. Ved siden av sin omtrent samtidige malerkollega Lars Hertervig (1830-1902) var Peder Balke en av de mest særpregede norske kunstnere på 1800-tallet. Begge to kan muligens betegnes som proto-ekspresjonister. Jostedalsbreen er visstnok fortsatt den største isbreen på det europeiske fastland.

Les Mer...

Kan  man overhovedet bruge historien  og erfaringerne fra  30`erne  til at forstå  noget i  nutiden,  dvs  fra 1995  og frem til i dag? Måske ikke,  forskellene er jo til at få øje på,  men  den kujonagtige vigen,  forklædt som anstændighed  er den samme!

Les Mer...

Climate4you’s allervigtigste konklusion fortjener at blive udbredt i en større kreds: Nemlig at ændringer i mængden af atmosfærisk CO2 FØLGER ændringer af den globale temperatur og ikke omvendt. Naturlige ændringer af CO2-mængden overstiger langt, hvad mennesket bidrager med, hvorfor alle de ”grønne” tiltag kun har perifer indvirkning på klimaet.

Les Mer...

En av de største stjernene på musikkhimmelen har sluknet. Renata Scotto debuterte på La Scala bare 20 år gammel, i en oppsetning av Catalanis La Wally der hun feide hovedrolleinnehaverne Renata Tebaldi og Mario del Monaco av banen. I 1960 tok hun turen til The Metropolitan Opera i New York, hvor hun i løpet av […]

Les Mer...

Virale optagelser af en hvid belgisk teenager, der brutalt bliver slået af en gruppe og tvunget til at kysse angribernes fødder, har affødt stærke reaktioner fra modstandere af masseudvandring.

Den foruroligende video, der cirkulerer på sociale medier, viser en forsvarsløs hvid teenager, der ydmyges og mishandles af en gruppe jævnaldrende. Offeret bliver beordret til at knæle foran angriberne, der sætter deres fødder foran hans mund og råber: “Kys! Kys!”

Les Mer...

I minksagen brugte Mette Frederiksen Corona- hysteriet som løftestang til en øjeblikkelig udslettelse af det danske minkerhverv. I Atmos-sagen kunne Jakob Ellemann ved at henvise til Ukraine-krigen banke sagen igennem samtlige parlamentariske instanser. Nu viser det sig så, at tildelingen af hasteordren på 1,7 milliarder kroner hviler på en række forkerte og vildledende oplysninger.

Les Mer...