Dag: 8. juni 2023

Uroš Predić (1857–1953). Olje på lerret, 115 x 88 cm, Bymuséet i Beograd. Serbisk titel: Косовка девојка – Kosovka devojka. Slaget på  Kosovo polje (Trostesletten) den 28. juni 1389 mellom det ekspanderende ottomanske rike og serberne og deres allierte, blant annet bosniere og albanere, satte i praksis strek for serbisk selvstendighet. Serbia fikk bare lov […]

Les Mer...

I sidste måned krydsede Umar Jajja Wahndo Wala Middelhavet. På TikTok viser han os sine sejrrige kammerater, smilende og fulde af forventning, mens de taler om de sædvanlige ting; hotelværelset, de får, hvor de finder de mest villige kuffar-ludere, hvad de vil gøre med dem, og pengene, der venter på dem, når de ankommer. Bådturen […]

Les Mer...

Flere medier – blandt dem NBC News og Washington Post – skrev torsdag, at den ukrainske modoffensiv er i gang. Flere soldater og militæranalytikere hævder det samme.

Les Mer...

I fundamentet af ​​det moderne samfund er værdier, der er ved at gå tabt. Både fordi de, der skal opdrage den opvoksende generation, ikke længere har kontakt med historien og forstår, hvor vi kommer fra, og for det andet fordi den woke elite aktivt modarbejder oplysningstiden. De afskaffede troen for længe siden.

Les Mer...

31-årige Abdalmasih Hanoun fra Trollhättan var manden bag formiddagens brutale knivangreb på en legeplads i Annecy i Frankrig, skriver Samnytt.

Les Mer...

Johann Adolph Hasse (1699–1783) skrev operaen Artaserse i 1730, men denne arien er et tillegg skrevet av Riccardo Broschi (1698-1756). Den italienske titel Son qual nave ch´agitata lar seg gjengi som Jeg er som et opprørt skip. Cecilia Bartoli synger.

Les Mer...

I oktober 2022 sikrede Xi Jinping præsidentjobbet på livstid. I sin tale opfordrede han unge kinesere til at gribe de historiske muligheder, der ligger foran dem. Men der er alt for få job til unge kinesere.

Les Mer...

Det burde ikke være nødvendigt at sige det til voksne mennesker. Men altså, hvis man vil give en milliard til Koranskoler, stemmer man på Mette Frederiksen, og vil man udskifte befolkningen med 34 millioner muslimer, skal man sætte kryds ved Lars Løkke.

Les Mer...

Dr. McCullough ser jeg som en af de mest pålidelige kilder til oplysning om vaccinerne. Han når frem til nogenlunde samme resultat som efterhånden flere andre – mellem 600.000 og en million på to år – og han forklarer i det korte klip også vanskelighederne ved at nå fremtil pålidelige tal.

Les Mer...