Dag: 2. juni 2023

Foto: Refik Veseli (1926-2000). Sølvgelatinkopi i United States Holocaust Memorial Museum, Washington DC. De avbildede er i første rekke, fra venstre mot høyre Irena, Gavra og Gabriela Mandil, bak dem Mosa Mandil og Refik Veseli. Man skal være klar over at i det angivelig islamske Albania var det flere jøder i 1945 enn det var […]

Les Mer...

Denne konsertsatsen skulle bli Pjotr Iljitsj Tsjajkovskijs (1840-1893) siste verk. Den var opprinnelig planlagt som en symfoni, men komponisten forkastet de øvrige satsene og omarbeidet den første med tillegg av en klaversolo. Kirill Gerstein er solist med Den tsjekkiske filharmonien, dirigent er Semjon Bytsjkov.

Les Mer...

Ifølge venstrefløjen var det galt nok med Trump, man han har nu fundet sin overmand i form af den lille Hitler fra Florida, som åbenbart kan finde på hvad som helst. Det har aldrig drejet sig om Trump, men om demokraternes had til enhver, der vover at stikke en kæp i hjulet på deres planer om at styre USA uden opposition.

Les Mer...

Nede i Bruxelles har de læst Orwells Nittenfireogfirs og er blevet misundelige. Sådan noget vil vi også have, siger de, når ingen hører det, og til det formål har de vedtaget den såkaldte ”Digital Services Act”, som træder i kraft den 25. august. Formålet er at straffe digitale medier, der udbreder forkerte oplysninger eller meninger, med enorme bøder.

Les Mer...

En 15-årig fodboldspiller fra det tyske ungdomshold JFC Berlin døde onsdag af de skader, han pådrog sig, da en 16-årig fra det franske hold FC Metz angreb ham efter en kamp i den internationale ungdomsturnering Germany Cup i Frankfurt søndag.

Ifølge tysk politi døde den 15-årige af alvorlig hjerneskade, skriver Le Parisien.

Les Mer...