Dag: 30. april 2023

Tiziano Vecellio (1490–1576). Olje på lerret, 150,2 x 218,2 cm, Museo del Prado, Madrid. Dette motivet er bevart i flere varianter, som de fleste med en viss grad av sikkerhet er utført i mesterens ateliér. Praksis var at lærlingene gjorde grovarbeidet etter mesterens instruksjoner, og at mesteren deretter la siste hånd på verket. Prado har […]

Les Mer...

Som kommissær Věra Jourová sagde i forgangne uge, vil hun gerne forklare Elon Musk, at EU går ind for ytringsfrihed. ”Men i EU er ytringsfriheden ikke ubegrænset.”

Man forstår hende: Hvis folk frit kunne sige, hvad de havde på hjerte, kunne det nemt blive et problem for magthaverne, som kan kendes på, at de for enhver pris vil beholde magten.

Les Mer...

Medierne dækker både krigen, det grønne skifte og USA uden fordomme. Parterne har ikke kræfter til at gøre modstand. Så sker der det samme som med krigen: Der er kun én mening, og den skal alle have.

Sammen med online-censur og social censur skabes et totalitært samfund.

Folk fornemmer, at noget er galt, men de har svært ved at sætte ord på det.

Les Mer...

Indisk filmindustri er mere end det, vi forbinder med udtrykket “Bollywood”. Det viderefører en genre, som vi i vestlig kunsthistorie omtaler som “realisme”, en genre, der ifølge den førende danske litteraturkritiker Georg Brandes havde til funktion at “sætte problemer under debat”. Uønsket debat? Sidste år udkom “The Kashmir Files“, en Bollywood-film om muslimernes udvisning af […]

Les Mer...

Thomas Hoffmann er en modig mand. Hans artikel om den autistiske lille dreng i den engelske by Wakefield, der i foråret tog en oversat Koran med til skole er et lærestykke for vor tid. Bogen blev snavset og der steg et brøl fra ummahen på skolen og i lokalsamfundet. England er blevet Pakistan. Det mangler bare dødsstraffen for blasfemi.

Les Mer...