Nyt

Fotos: Tiktok via Youtube, 4. november 2021)

Hvis man undrer sig over, at valgplakater for Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige systematisk hærges i de større byer, så kommer man ikke udenom indoktrineringen i skolerne. Under årets kommunale valgkamp gik det blandt andet ud over plakater for Nye Borgerliges Karsten Byrgesen, og en af dem kunne sågar ses i en video lagt på Tiktok af en elev på Svendborg Efterskole. Her kunne man se danselærer Kiri Holm kaste dartpile efter plakaten.

Det må retfærdigvis nævnes, at ‘Bestyrelsen og Ledelsen’ på den pågældende efterskole har undskyldt i en længere pressemeddelelse. Problemet er desværre ikke videoen, men den ideologiske atmosfære, der gjorde videoen muligt. Den forsvinder ikke med undskyldningen.

“En vigtig del af at være ung er, at begå fejltrin og lære af dem. Det oplever vi utallige gange i løbet af et skoleår. I dag fik offentligheden adgang til et stort fejltrin begået af nogle af vores elever i en video, som desværre spreder sig på de sociale medier.

En elev har uploadet en video på Tik Tok, hvor der med dartpile skydes til måls efter en valgplakat af en byrådskandidat fra Nye Borgerlige. Et sådant fejltrin giver os anledning til at tage dialogen med de unge mennesker, om hvorfor vi som skole med vores demokratiske værdier finder deres måde at udtrykke sig på problematisk og uacceptabel. Vi tager stærkt afstand fra tyveri af valgplakater og fra voldssymbolikken.

For at gøre ondt værre er en af dem, der optræder på videoen ikke elev, men lærer på skolen. Her er selvfølgelig tale om mere et end ungdommeligt fejltrin – og det beklager både vi og den pågældende medarbejder.

Vi vil i de kommende dage og uger tage afsæt i den yderst beklagelige episode og få vendt såvel demokratiforståelse som opførsel på de sociale medier. Naturligvis har vores elever ret til udtrykke deres uenighed med Nye Borgerliges politik, men på Svendborg Efterskole vil vi gerne lære dem at gøre det på en helt anden vis, end det som vises i videoen. I forhold til den ansattes rolle har vi ikke andre kommentarer, end at vi håndterer det som en personalesag, da alle ansatte er forpligtet på samme værdigrundlag, som de værdier vi møder eleverne med.
Vi har her til aften været i kontakt med Karsten Byrgesen for at give en officiel undskyldning fra skolen…”
(Svendborg Efterskole på Facebook, 3. november 2021)

 

ANNONSE