Nyt

Collage: Undervisningsministeren til demo mod forening, der advarede mod udviklingen, 1995

Dansk Folkeparti valgte sammen med Jens Rohde at stemme ja til rød bloks aftale, da det ifølge Marie Krarup vil ‘bekæmpe islamisering af landet’. Det har næppe været en nem beslutning, jf. Glistrups berømte analogi om arsenik i drikkevandet, og det bliver selvfølgelig helt umuligt når den ansvarlige minister i sine yngre år var aktiv i en gruppe der bekæmpede danskheden med hud og hår. Havde de så i det mindste været ærlig omkring kulturens betydning, men nej – i lighed med ghettolisten, udvandes sandheden med socialistisk udenomssnak, og udligningen foregår således med udgangspunkt i ‘forældres indkomst’. Som om økonomi var problemets kerne.

Det eneste gode ved aftalen, set herfra, er det faktum at det bedre borgerskab i storbyerne fremover vil få de kulturmøder, de har stemt for. Det rammer dog de unge, og på det punkt foretrækker jeg klart segregation. Det bedste forhold til islamisk kultur vil altid være 10.000 meter i fugleflugtslinje.

Historien set hos TV2 Online – Flertal vil lukke for optag på 6-9 gymnasier og fordele elever ud fra indkomst.

“En ny aftale skal sikre udkantsgymnasiernes overlevelse, og forældres indkomst vil fremover spille ind, når gymnasier i store byer optager elever.

Fremover vil landets gymnasier være garanteret mindst 84 elever fordelt på tre klasser per årgang, og elever i landets største byer vil blive fordelt ud fra deres forældres indkomst.

– Det, vi løser her, er, at gymnasierne i og omkring de store byer er blevet pivskæve i deres sammensætning – både socialt og i den grad også etnisk, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Tvangsopfyldningen af landets udkantsgymnasier skal sikre deres overlevelse, mens delen om forældrenes indkomst skal afhjælpe, hvad aftaleparterne beskriver som en skæv social sammensætning.”

UVM.dk, Skønnede konsekvenser af elevfordelingsmodel baseret på elevtilgang i 2020, s. 2)

“Der skal indføres regler, der skal imødegå, at der i byområder sker en utilsigtet søgning mod de private gymnasier for at undgå elevfordelingen.” (Cit. Berlingske, 10. juni 2021)