Politiken, Michael Jarlner, 5. september 2009, s. 2
Jeg har tidligere blogget om lørdagens BLM-knæling og ‘Black Power’-hilsen. Frihedens Stemme fortæller, at den belgiske forsvarsspiller Jason Grégory Marianne Denayer (mor fra Congo), bad en bøn til Allah, lige bag danske Yussuf Yurary Poulsen (far fra Tanzania). Denayer vakte opsigt tilbage i 2017, da der dukkede en video op, hvor man ser ham sparke en mand i hovedet.
Det er masse af politiske og religiøse markeringer i landsholdsregi, men da danske krigsveteraner tilbage i 2009 spurgte DBU, hvorvidt de måtte lave en markering i forbindelse med VM-kvalifikationskampen mod Portugal, så blev det et nej af principielle årsager. Her en omtale fra Politiken, der skrev om problematikken – DBU afviser at flage for danske soldater. (5. september 2009, kræver login)
“Det bliver uden Morten Olsen & co., når der i dag er premiere på den nye officielle flagdag for danske soldater. Danske soldater er kede af det. Men Dansk Boldspil-Union (DBU) er bange for at politisere dagens fodboldlandskamp i Parken. For sagen er, at dagens flagdag er født som et stort dilemma. Morten Olsen & co. vender de danske soldater ryggen på deres første flagdag.
Det kunne være en smuk gestus. Landsholdet takker nej
Det er imidlertid også en kontroversiel gestus. I hvert fald så kontroversiel, at formanden for Dansk Boldspil-Union (DBU), Allan Hansen, har sagt nej til også at markere den officielle flagdag ved en såkaldt fanekommando, når Morten Olsen og det danske fodboldlandshold i aften spiller landskamp i Parken.
‘Vi får mange henvendelser fra folk, der gerne vil læne sig op ad landsholdet. Men vi har den principielle holdning, at vi melder hus forbi, når det handler om religiøse, politiske og militære markeringer‘, siger Allan Hansen til Politiken.”
“Jeg synes, det er ganske fint, at politik og sport – når vi er i sådanne situationer her ihvertfald – bliver blandet sammen.” (Thomas Joseph Delaney (Amerikansk far), TV2.dk, 4. september 2020)
“Personligt er det en bevægelse, jeg kun kan støtte op omkring.” (Thomas Delaney, 5. september 2020 jf. FSB Blog)