Alt tyder på, at Østjyllands Politi er ved at tabe kampen til et aggressivt muslimsk miljø i Aarhus. Islams magt står i praksis over dansk lov og orden.
Torsdag eftermiddag begraver cirka 400 muslimer et 22-årigt skudoffer på Vestre Kirkegård i Aarhus. Det sker i strid med lovgivningen, der forbyder afholdelse af begravelser under åben himmel med mere end 200 deltagere.
Politiet prøver at appellere til imamen Abu Khaled (fra Fredens Moske i Aarhus) og de fremmødte muslimer, men mange nægter at adlyde ordensmagtens ordre.
Østjyllands Politi beder en række muslimer om at forlade begravelsen, så antallet af deltagere kan bringes ned under 200. Flere muslimer forlader stedet, men da begravelsen bliver genoptaget, vender mange retur.
“Vores vurdering er, at der har været flere end 200 personer forsamlet på stedet. Det er også derfor, vi ad to gange afbryder begravelseshandlingen og påbyder folk at gå væk derfra,” siger en politiinspektør fra Østjyllands Politi.
Muslimerne vender tilbage, selvom politiet eksplicit har påbudt dem at forlade området. Man respekterer ikke dansk lovgivning i det islamiske miljø i Aarhus.
En bedemand, der var til stede under den islamiske begravelse, giver politiet dumpekarakter:
“Hvis politiets hensigt var, at loven skulle overholdes, gjorde det ikke sit arbejde ret godt,” fortæller bedemanden.
Men der er en god grund til, at politifolkene ikke kunne opretholde landets lovgivning i forbindelse med den ulovlige islamiske forsamling:
“Hvis begravelsen var blevet stoppet, er jeg bange for, at der var opstået problemer. Jeg tror, at politiet håndterede det meget klogt,“ supplerer bedemanden.
Det tyder på, at politiet var presset af en truende stemning fra de flere hundrede muslimske mænd, der fulgte et skudoffer fra det kriminelle bandemiljø på hans sidste rejse.
Derfor blev der heller ikke udskrevet bøder til de tilstedeværende muslimer:
“Det er en konkret vurdering fra vores indsatspersonale, hvor der indgår rigtig mange faktorer, og det er besluttet, at vi ser på det her efterfølgende,” fortæller det berøringsangste Østjyllands Politi
Under den lange coronakrise har danske politibetjente ellers været hurtigt fremme med bødeblokken, når det gælder etnisk danske lovovertrædere af coronareglerne.
I foråret fik 12 danskere en coronabøde, da de, med behørig afstand, trænede karate på et kæmpe græsareal i København. Få dage inden havde en dansk mor fået en bøde for at opholde sig på en tom legeplads med sine to døtre og en hund.
“De gav mig en bøde på 2500 kroner. Jeg blev chokeret og begyndte at græde,” fortæller moren, der arbejder som sygeplejerske.
I juni blev hele 221 mennesker sigtet for at bryde forsamlingsloven i forbindelse med et såkaldt ‘street race’ i Holsted. Politiet kan altså godt finde ud af at sigte store folkemasser. Når der er tale om danskere.
Det handlingslammede Østjyllands Politi overvejer nu, om de skal sigte nogle af muslimerne fra torsdagens begravelse. Men undskyldningerne står i kø fra lovens lange arm:
“Det er en relativ ny lovgivning,” fortæller Østjyllands Politi.
Hvis ordensmagten, mod alle forventninger, udskriver bøder til den ulovlige muslimske forsamling, vil det prelle af på den skuddræbtes familie.
“Folk har ret til at komme. Politiet må sigte os lige så meget, som de vil. Det er jeg fuldstændig ligeglad med,” fortæller Halla al-Souki.
Den muslimske kvinde, der er ligeglad med politiets sigtelser, er søster til det 22-årige skudoffer, der blev begravet torsdag. Han blev dræbt i et skudopgør i det kriminelle miljø i Aarhus 6. august.
Familien til den afdøde mand mener ikke, at det er et problem, at de mange hundrede muslimer trodsede coronaloven og forsamledes på begravelsespladsen:
“Det er et bevis for, at han (skudofferet, red.) var et godt menneske,” fortæller Halla al-Souki.