Enhver, der har været bare et par dage på de sociale medier, vil nikke genkendende til, at der florerer meget barske videoer.
Det seneste døgn har budt på en alvorlig video, hvor den tyrkiske voldsmand Mehmet Yücelbaş ydmyger en dansk teenagedreng på uhyggelig vis. Det ligner en hadforbrydelse i fuldt flor.
Derfor er det også mistænkeligt, at politiet nu slår usædvanligt hårdt ned på denne video. Den danske ordensmagt vil personligt kontakte Facebook for at få Facebook til at fjerne videoen. Politiet er nu blevet en udøvende magt, der medvirker til censur på sociale medier.
Men er videoen ulovlig? Det kan politiet ikke svare på. Politiet bruger følgende udtryk:
“At deling af videoen muligvis kan være ulovlig.”
Læg mærke til ordet muligvis. Dansk politi aner ikke om, videoen er ulovlig. Men truer alligevel befolkningen inddirekte.
Meningen er, at danskerne skal blive nervøse for at få sparket døren ind klokken 6 om morgenen af fem-seks betjente, der konfiskerer dit IT-udstyr og anholder dig. Det er en fremgangsmåde, som flere højreorienterede politikere og debattører er blevet udsat for. Blandt andet Snaphanen og Syrienblog.
Hvordan skal befolkningen ane, hvad der er lovligt, når politiet bruger ordene “muligvis kan være ulovlig.”
Det er ikke første gang, at politiet bruger denne fremgangsmåde. Det er en fremgangsmåde, der er kommet i brug fra ordensmagtens side de seneste år. Man melder ikke klart ud, men lufter bare tanken om, at gerningen ‘muligvis kan være’ ulovlig.
Det er statslig magtmisbrug og skræmmeteknik.
Spørg dig selv. Hvor er politiet, når andre – meget voldsommere – videoer bliver delt? Er politiet særlig aktivt her, fordi det drejer sig om en hadforbrydelse med en tyrkisk gerningsmand?
Danmark blev for få uger siden lagt ned af en mediestorm, hvor en regulær dødsvideo med afroamerikaneren George Floyd, der udåndede for åben skærm, blev vist tusindvis af gange. En grum video, der dokumenterede et dødsfald for rullende kamera.
På det tidspunkt klappede dansk politi i hænderne og jublede sammen med den antiracistiske venstrefløj.
Politiet kontaktede ikke Facebook for at få slettet videoen af George Floyd. Og ordensmagten truede IKKE befolkningen med, at videoen ‘muligvis’ var ulovlig.
Det er der en grund til. Dansk politi har udviklet sig til et venstreorienteret magtmiddel, der understøtter venstrefløjens livssyn og multikulturelle holdninger. Alt imens politiet jager højrefløjen med trusler, bøder og ransagninger.
Stoler du på politiet?
Mere om den tyrkiske voldsmand Mehmet Ali Yücelbaş her
Se også
Truslen fra Islamisk Stat: Naser Khader ‘s terror-niece Aya Al-Mansi anholdt i Danmark