“Jeg ville opfatte det som upassende, hvis jeg stod og talte om kultur lige nu”, fortalte kulturminister Joy Mogensen modigt til Berlingske, og kom herefter under angreb fra mediebranchens meget aktive debattører på sociale medier. Det var samme segment der kæmpede online for skattekroner til Radio24syv, og man kunne passende kalde dem for ‘medieadelen’. Udbyd/efterspørgsel gælder ikke lige her – selvskabte privilegier.
Det er flere grunde til at Joy Mogensen er det forkerte valg som kulturminister, men det at hun erkender at kultur i en krisesituation ikke kan have førsteprioritet, taler til hendes fordel. Bemærk i historien herunder, at det er nominelt borgerlige partier der kræver flere skattekroner til medierne. “Det ændrer jo intet på regnskabet, at man fremrykker mediestøtten, for det er penge, der allerede er budgetteret med.” Så læg et nyt budget – det er det alle andre må gøre, når indtægter ikke matcher udgifter. Fra Altinget – Partier udvandrer under forhandlinger om coronastøtte til medierne.
“Mandag middag var Folketingets medieordførere indkaldt til forhandlinger om hjælp til de kriseramte medier, der lige nu taber annoncekroner på coronakrisen. Forhandlingerne er nu brudt midlertidigt sammen, da ingen af partierne kan bakke op om oplægget fra kulturminister Joy Mogensen (S). …
‘Det ændrer jo intet på regnskabet, at man fremrykker mediestøtten, for det er penge, der allerede er budgetteret med,’ siger Jens Rohde (R), der gerne ser, at man finder 200 millioner kroner frem til at kompensere medievirksomhederne med.
Både V, K og R læner sig dermed opad et tidligere forslag fra brancheorganisationen Danske Medier om, at virksomheder med tab over 20 procent kan få dækket 80 procent af den del af tabet, der ligger over 20 procent.
… En af de større udfordringer hos mediehusene er, at de ikke kan benytte sig af hjælpepakken til lønkompensation, da det kræver, at man sender journalisterne hjem fra arbejde.”