Den for mig ukendte Sandie Westh droppede antropologistudiet for at blive vært på en af DR’s mange radiokanaler, klummeskribent for Politiken, og er som det lyder på Wikipedia – “… meget aktiv på Twitter”. Et mediemenneske, der lever af tvangsinddrevne skatter, og en byrde for den gennemsnitlige skatteslave, der ikke har brug for at læse om hendes holdning til Richard Geres rolle i ‘Pretty Women’ (1990).
Der er masse af stereotyper. Tidligere i dag så jeg eksempelvis en reklame for Aarhus Gymnasium, hvor en danskudseende teenagepige hænger om halsen på en jævnaldrende mulat. Det modsatte har jeg aldrig set. Fra DR Online – Pretty Woman fylder 30 år: Her er 10 grunde til, at den er totalt upassende i dag.
“Jeg var teenager, da jeg så ‘Pretty Woman’ første gang. Og skribenten her kan lige så godt gå til bekendelse med det samme: Ja, jeg var fuldstændig vild med den. Så vild, at jeg købte filmen, så jeg kunne se den om og om igen. …
– Jeg ville have svært ved at se den i dag, fordi jeg kan mærke, at jeg ville blive relativt irriteret. Der er så mange ting i ‘Pretty Woman’, som gør, at man skærer grimasser i 2020, for der er heldigvis sket rigtig meget på de 30 år, siden filmen kom frem. …
1. Alle kvinder drømmer om en hvid, rig mand, der redder dem …
3. Richard Gere er helten og får lov til alt i filmen …
6. Overforbrug fremfor klimaet …
10. Aldersforskellen
– Det er fortællingen om den unge pige, der bliver reddet af c, som er næsten dobbelt så gammel som hende. Det er endnu en gammel stereotyp, man forsøger at gøre op med i dag. Den her film har virkelig ikke aldret særlig godt.”