Kommentar

Politiadvokat Zubia Kiani på job for Politiets Udlændingeenhed i Oslo tingsret. Foto: Privat/Document

Zubia Kianis reaktion efter Charlie Hebdo-massakren, hvor også tre politifolk blev dræbt, var denne: « Rør ikke min profet».

Kiani er ansat ved Politiets udlændingeenhed. Hun er politiadvokat og procederer sager i retten iført hijab, skrev Document forrige uge.

7. januar blev 12 mennesker dræbt i et sanseløst blodbad i og udenfor lokalerne til den satiriske avis Charlie Hebdo i Paris. Elleve blev såret, fire alvorligt. Detaljerne fra drabsorgiet i avisens lokaler er så grusomme at norske medier til dags dato ikke har gengivet dem.

12. januar 2015, fem dage efter at næsten hele redaktionen i Charlie Hebdo var massakreret, delte Kiani et facebookindlæg med tagget #touchepasamonprophete; rør ikke min profet. 

 

Efter at have massakreret redaktionen i Charlie Hebdo retter terroristerne Kalasjnikoverne mod en politimand som ligger på jorden. Lige efter bliver han skudt og dræbt. Skærmdrop fra video.Angrebet var også et angreb på ytringsfriheden. Det vakte national og international fordømmelse, blandt andet betegnede Det Islamske Råd i Frankrig handlingen som «barbarisk» og «i strid med demokrati og pressefrihed».

Statsminister Erna Solberg udtalte at «Skydningen i Paris er en tragisk og fej handling, både tabene af menneskeliv og det afskyelige angreb på ytringsfriheden.»

Massakren gjorde voldsomt indtryk på opinionen i hele den vestlige verden.

Næsten hele opinionen.

Hvis Zubia Kiani var berørt af jihadisternes blodbad, hvor tre af ofrene var politifolk, gav hun i hvert fald ikke udtryk for det på sin facebookside.

Sympati med terrorofre i Peshawar

Tre uger tidligere var hun derimod svært berørt på vegne af ofrene for et andet terrorangreb – i en anden verdensdel. 16. december 2014 angreb syv væbnede medlemmer af Tehreek-e-Taliban Pakistan en skole i Peshawar. 141 mennesker døde, 132 af dem børn. Mindst 450 mennesker blev såret.

Samme dag, 16. december, poster Zubia Kiani denne melding på Facebook:

Love, duas (prayers) and symphaties go to families of the victims of the Peshawar tragedy! May Allah SWT give sabr to those who’ve lost their loved ones. May Allah SWT accept the martyrs and bless them with the highest ranks in Al Firdaus! Say ameen!
Hasbunillahi wa ni’mal wakeel!!  <3

22 dage senere smælder det i Paris. Dagen efter terroren poster Zubia Kiani et indlæg.

– Vi krænker deres aller helligste

Indlægget er en opfordring til at se et interview VGTV har gjort med Erik Poppe. VG har tituleret videoen: Poppe: – Vi krænker deres aller helligste. Titlen er dækkende for hvad regissør Poppe siger i interviewet: Han er indigneret på vegne af muslimers krænkede følelser over publicering af Muhammed-tegninger.

Zubia Kianis kommentar: «Muslimer, ikke-muslimer, se denne! Tak Erik Poppe!»

I kommentarfeltet får Kiani enstemmig opbakning. Ingen nævner Charlie Hebdo.

24 timer efter terroren finder heller ikke Zubia Kiani selv det værd at nævne terroren og de tolv døde.

«Rør ikke min profet »

Fem dage senere, 12. januar, deler Kiani et indlæg fra BarakaCity. BarakaCity er en islamisk humanitær organisation med et temmelig tvivlsomt rygte.

Indlægget siger kort fortalt at Profeten ikke må fornærmes, noget emnefeltet opsummerer: #touchepasamonprophete; rør ikke min profet.

Det indledes med kritik mod at den franske regering forsvarer ytringsfriheden efter massakren. Man kritiserer Frankrigs regering for at mene at karikaturerne er legitime.

Budskabet er utvetydigt, angrebet mod muslimer og islam kan ikke tolereres:

«Disse tegninger er et angreb på muslimers værdighed og værdier, et angreb på tolerance, fred, et angreb på religion og det religiøse, angreb som ikke kan tolereres.»

12. januar, den dag Kiani deler BarakaCitys indlæg, er ofrene for terroren endnu ikke jordfæstet.

Kontroversiel organisation ledet af salafist

BarakaCity er en kontroversiel organisation, ledet af salafisten Idriss Sihamedi, som også grundlagde den «humanitære» organisation. Kontroverserne knyttede sig både til at organisationens økonomi er ugennemsigtig og Shihamedis egne udtalelser. Dette sagde han til Le Figaro Magazine i oktober 2017: «Jeg mener at musik er farlig, at polygami er et alternativ til utroskab og at slør er et tegn på ærbarhed. Er jeg gal?».

I december 2014, en måned før Charlie Hebdo-terroren, blev det kendt at BarakaCity blev holdt under opsigt af DGSI, den franske sikkerhedstjeneste.

Politiadvokat Zubia Kianis facebookside indeholder ikke længere indlæggene omtalt i denne artikel. Kort efter at Document afslørede at politiadvokaten optrådte med hijab i Oslo tingsret blev alt indhold på siden slettet.

Køb Hege Storhaugs bog her!