YouTube fortsætter med at ramme sine brugere politisk med nøje udvalgte udelukkelser. Et spansk parti og en tysk-egyptisk islamkritiker er ofrene denne gang. Modstandere af masseindvandring og islam modarbejdes af de store teknologiselskaber.
YouTube, det Google-ejede netsted, som er verdens største platform for deling af videoer, fortsætter med at ramme sine brugere politisk med nøje udvalgte udelukkelser. Et spansk parti og en tysk-egyptisk islamkritiker er ofrene denne gang.
Det spanske politiske parti Vox, som fik 10,3 procent af stemmerne ved parlamentsvalget i Spanien i april, kundgjorde tirsdag på Twitter at partiets kanal på YouTube var blevet fjernet uden nogen forklaring:
@YouTube elimina el canal de VOX sin ninguna explicación.
La decisión de eliminar el canal es un grave atentado contra la libertad de expresión y difusión de un partido político. @YouTubeEspanol exigimos una explicación y que la cuenta sea habilitada lo antes posible.
5,407 people are talking about this
Beslutningen er et alvorlig angrep på ytringsfriheten til et politisk parti, heter det i kunngjøringen fra Vox, som forlanger at partiets konto aktiveres igjen.
Onsdag oplyste Vox at situationen er uforandret: Partiet har fremdeles ingen adgang til sin YouTube-kanal.
I dag har også den tysk-egyptiske islamkritiker Hamed Abdel-Samad – som er udgivet på norsk af Document Forlag – kundgjort på Twitter at kanalen hans på YouTube er fjernet:
https://twitter.com/hamed_samad/status/1141369043221458949
Islamic terrorists call for my murder since years because I criticise Islam. But They could never stop me from speaking out what I think. But now they have a collaborator. YouTube has just deleted my channel http://Hamed.TV where I discuss with Muslims about democracy
1,674 people are talking about this
120.000 abonnenter og 25 millioner klik afficerer ikke YouTube, skriver Abdel-Samad på Facebook.
Der går en linje fra Tommy Robinson via Vox til Abdel-Samad: Den, som er imod masseindvandring eller islam, modarbejdes af de store teknologiselskaber i sine forsøg på at kommunikere til omverdenen.
Stadig flere ser at disse mægtige selskabers adfærd er et demokratisk problem, og spørgsmålet er allerede løftet op på højt myndighedsniveau i USA.