Nyt

Afbrændte valgplakater lagt ved Hans Blaabergs privatadresse, 15. maj 2019; Foto: Facebook

“Så skete plakat hærværket så også for mig!!!! Oven i købet på min hjemmeadresse…. Her sent onsdag aften bliver to af mine plakater kastet på min hoveddør. Der var ovenikøbet sat ild til den ene af plakaterne – det er jo fuldstændig vanvittig, at angribe mig på min bopæl. At angribe politikere på deres hjemmeadresse, at kaste en genstand med ild i mod min hoveddør, uden omtanke for hvad der kunne være sket!!!” (Hans Blaaberg, 15. maj 2019)

Berlingske har talt med Hans Blaaberg, folketingskandidat for Nye Borgerlige i København. Privat er han politibetjent og en del af det avisen kalder for partiets ‘politiklub’. Han har 24 års erfaring fra etaten, og er en del af ‘Særlig Efterforskning Øst’, der blandt andet efterforsker bandekriminalitet. Han har fået nok.

Fra Berlingske.dk – En politimand har fået nok og stiller op til valget: ‘Vold, voldtægter, røverier, skudepisoder og drab er blevet hverdag’.

“‘Jeg er betjenten, der har fået nok. Forstået på den måde, at mængden af skydevåben, der florerer i Danmark, er eksploderet. På samme måde er mængden af tyvekoster, der forsvinder ud af landet, eksploderet. Og der bliver flere områder i Danmark, hvor politiet har svært ved at komme. Ja, der har altid været kriminalitet, men den bliver grovere, det samme gør mentaliteten,’ understreger han.

… Ifølge ham er der ikke bare blevet flere skydevåben. Der er også blevet flere indvandrerbander og flere såkaldte grupperinger, og de har flere medlemmer. Ikke mindst i de udsatte boligområder.

Men for Hans Blaaberg handler det også om mere end våben og bander. Det handler også om respekt. Ikke bare for øvrigheden. Også for andres meninger og holdninger.

‘I marts uddelte vi i Nye Borgerlige flyers og balloner ved Nørreport Station, da der kom en gruppe unge i alderen 11-14 år. De fleste med udenlandsk baggrund. Men også nogle med dansk. De begyndte at spytte efter os, også mig, og de ramte nogle af os på ryggen. Til at begynde med var vi en 30 stykker, til sidst var vi kun otte. Folk, der gerne ville hjælpe til, turde ikke være der,’ fortæller han.. …

Jeg ser det i dagligdagen. Kommer vi ud på Nørrebro i en politiforretning, så står de og råber efter os. Det kunne også være i Greve, i Allerød, i Brøndby eller andre steder med udsatte boligområder. Så snart politiet ankommer, begynder tilråbene. Det er eskaleret. Da jeg begyndte som betjent for 24 år siden, var det anderledes,’ siger han. …

Er du bekymret på dine døtres vegne?

Det her handler for mig reelt om, hvilken verden jeg ønsker mig for mine børn og børnebørn. Det skal ikke ende som i USA eller i det sydlige Europa med afpresning. Vi ser en tendens til det, og det vil vokse, hvis ikke gør noget ved det,« siger han.’”