“Filmen handler ikke om Danmark, som jeg føler, at landet ser ud i dag. Men…” (Rasmus Bjerg, skuespiller)
Ulaa Salims debutfilm ‘Danmarks sønner’ er støttet af DFI med 5,7 mio. skattekroner, og som tidligere oplyst så er konsulenten i den henseende Mette Damgaard Sørensen, der som ung var medlem af Danmarks Kommunistiske Ungdom. Filmen har premiere den 11. april, og kommer således på tapetet tæt på den kommende valgkamp. En kamp der kan bringe et fædrelandskærlig parti med et svanelogo i Folketinget, ikke Martin Nordahls fiktive ‘Nationalbevægelsen’, men Pernille Vermunds Nye Borgerlige. Præsentation af filmen på JP.dk.
“I traileren ses et ungt, forelsket kærestepar, der netop har sagt hverdagsfarvel til hinanden på Nørreport, da en bombe sprænger og parrets mandlige halvdel må lede i vildelse efter sin kæreste i krudttågerne. Det største terrorangreb på dansk jord nogensinde har fundet sted. Snart ses farvemættede, neonoplyste billeder – visuelt ikke ulig billedsiden på Fenar Ahmads stilsikre ‘Underverden’ – af unge mænd af anden etnisk herkomst i træningstøj, der står i en halvcirkel omkring blodige, afskårne grisehoveder, mens de kigger op på en væg, hvorpå en graffitimalet tekst lyder: ‘Skrid hjem. DØ’. Dernæst ses formanden for det nystiftede, højreekstremistiske parti Nationalbevægelsen, Martin Nordahl (spillet af Rasmus Bjerg), der foran et tv-kamera og i år 2025, dvs. på årsdagen for terrorangrebet, fortæller til en tv-journalist:
‘Alle de problemer, vi ser i det her land, dem kan vi føre direkte tilbage til de fremmede mennesker. De skal altså ud!’
‘Danmarks Sønner’ udspiller sig i en ikke så fjern fremtid, hvor afgrunden mellem de politiske fløje i Danmark er større end nogensinde, og hvor Nationalbevægelsen spås en jordskredssejr ved det kommende folketingsvalg. Den nynazistiske bevægelse ‘Danmarks Sønner’ opererer, mens radikaliseringen også tager til i ghettomiljøerne, hvor vi følger den 19-årige Zakaria, som bevæger sig ud af en ekstremistisk tangent.”