Kommentar

Politikvinden står foran en mand i sort. I baggrunden skimtes en bygningsarbejder og rundt om er der byggeplads. Vi er på Karen Blixens Boulevard i Aarhus. Midt i indvandrerghettoen Gellerup.

Politikvinden forlanger, at manden skal standse og lægge sig ned. Hans positur viser at hun føler sig truet. Hun har trukket sin pistol og råber ad manden: Læg dig ned, læg dig ned.

Manden adlyder ikke. I stedet peger han med pegefingeren.

Han lægger hånden på hoften, chic, Som om han vil vise sig for kvinden.

Nu foretager han en gimmick, med fingeren i været og hånden på hoften, som om han optræder.

Hun skyder og manden falder om. Han ligger kritisk såret på hospitalet i Aarhus.

Var han gal, eller var han simpelthen på trip. jihad-trip? Hvor strissere er fjenden og IS er en ”stairway to heaven”. Hvorfor ikke; han føler sig ikke tilpas i Danmark.

Ovre på Sjælland har Nedim Yasar været til pressekonference om sin bog ”Rødder”. På vej hjem bliver han plaffet ned. Yasar havde forladt bandemiljøet, alligevel bliver han skudt.

Mandag aften blev Nedim Yasar skudt i sin bil på Hejrevej i det nordvestlige København, da han forlod en reception for sin bog, ”Rødder – En gangsters udvej”, om vejen gennem exit og ud af det kriminelle miljø.

Tirsdag – samme dag som bogen udkom – døde Nedim Yasar på Rigshospitalet af sine kvæstelser. Han blev 31 år. (..)

Han var blevet en offentlig person, efter han havde forladt gruppen Los Guerreos, en støttegruppe til Bandidos. Han arbejdede som vært på programmet “Politiradio” på Radio24syv og havde netop deltaget i en stribe interviews i forbindelse med bogen “Rødder,” skrevet af journalisten Marie Louise Toksvig.

»Vi har med mennesker at gøre, som ikke skyr nogen midler. Æreskodeks fra gamle dage, hvor man var fredet i sit hjem og på hospitaler, eksisterer ikke i dag. I dag oplever vi drive-by skyderier, hvor ingen aner, om der sidder et barn på bagsædet.« (JP.dk)

De to hændelser peger ud over sig selv. Medierne og den snakkende klasse vil gerne gøre jihadisten til et marginalt fænomen og gangsteren til en hjemvendt søn. Ingen af delene passer.

Hvis man vil forstå, hvad der overhovedet er tale om, må man vende blikket ud over landets grænser, til der hvor volden kommer fra.

Mindst 55 mennesker er bekræftet døde efter selvmordsangrebet mod en religiøs forsamling i Kabul tirsdag. Antallet af sårede er tilmed opjusteret til 94.

Det oplyser talspersonen for sundhedsmyndighederne Wahidullah Majroh onsdag eftermiddag.

Selvmordsangrebet var rettet mod skriftlærde og religiøse ledere, som havde samlet sig i en bryllupshall ved flyvepladsen i Kabul for at fejre profeten Muhammeds fødselsdag tirsdag eftermiddag. Ifølge vidner opholdt der sig mindst 1.000 mennesker på stedet da selvmordsbomben gik af.

De skulle fejre Profetens fødselsdag, da de fik besøg af en selvmordsbomber. Selv Tarantino kan ikke gengive volden i den muslimske verden. Den overgår alt andet.

En fødselsdag med 50 dræbte og 94 sårede.