Nyt

Den østrigske regering besluttede onsdag, at Østrig ikke vil underskrive FN’s migrationsaftale i Marrakech i december, rapporterer Der Standard, som er en af ​​landets førende kvalitetsaviser.

Østrig bliver det fjerde land der ikke vil tilslutte sig FNs såkaldte Global Compact on Migration, der har til formål at bekæmpe ulovlig indvandring, men lette lovlig indvandring.

USA,  Australien og Ungarn har tidligere meddelt, at de ikke vil underskrive aftalen.

Da der blev opnået enighed om et udkast i juli var Østrig stadig med teknisk set. I de seneste uger har det nationalkonservative frihedsparti FPÖ dog mobiliseret en kraftig modstand.

Amerikanerne trak sig ud på et tidligere tidspunkt:

Efter ordrer fra præsident Donald Trump deltog USA ikke engang i forhandlingerne om migrationsaftalen.

Det er grundlæggende grunde til at Østrig nu også trækker sig.

Østrig vil ikke underskrive dokumentet på grund af alvorlige bekymringer om indholdet. Landet sender heller ikke nogen officiel repræsentant til Marrakesh, sagde forbundskansler Sebastian Kurz og vicekanser Heinz-Christian Strache kort før dagens møde i regeringsrådet. Migrationsaftalen anses ikke for egnet til at regulere migrationsproblemer og frygt for tab af østrigsk suverænitet i migrationspolitikken samt udviskning af sondringen mellem lovlig og illegal migration.

Wien kan ikke støtte 17 af de samlede 23 kapitler, det hedder.

Regeringen mener, at migration ikke er en menneskeret, men at aftalen kan være et skridt i en sådan retning, sagde Kurz og Strache. Selvom aftalen ikke er bindende, kan den skabe en slags sædvaneret, der skaber et forventningstryk i retning af en liberal migrationspolitik. Det er mere ærligt at sige nej.

“Der er nogle punkter, vi er kritiske over for, og hvor vi også ser en fare for vores nationale suverænitet,” sagde forbundskansleren. “Indholdet af indholdet er diametralt modsat vores synspunkter, herunder regeringsprogrammet,” tilføjer Strache.

Østrig frygter også det kunne blive vanskeligere at udvise indvandrere og at der kan ske en blanding af arbejdskraft og asylindvandring.

Strache tilføjer, at klima eller fattigdom ikke kan ligestilles med nogen migrationsrettigheder.

“Så ville vi have en udvikling i verden, som du ikke kan forestille dig realpolitisk”

siger han.

Kurz mener ikke, at Østrigs internationale omdømme vil skades af beslutningen, og han forventer, at flere andre stater ikke vil acceptere aftalen, og at andre vil underskrive uden at have til hensigt at opfylde aftalen.

Strache understreger, at regeringen ikke er alene, men at den har størstedelen af ​​den østrigske befolkning på sin side.

Danmark er blandt de lande der underskriver aftalen som stort set ikke har været omtalt i den danske debat.

Vi vil senere se nærmere på aftalen.

Die Presse