Nyt

Billedet: Theresa May og Claude Juncker / Foto: Wikimedia Commons

 

De folk, Theresa May lader overtage pladserne efter at hendes chefforhandler, stedfortræder og udenrigsminister har forladt regeringen, er pro-EU. Det er en åben provokation af Brexit-flertallet.

Jeremy Hunt overtager embedet som ny udenrigsminister. Om ham hedder det:

Hunt støttede fortsat medlemskab af EU, da folkeafstemningen blev holdt for to år siden. Han går ind for at beholde tætte økonomiske bånd til EU, efter at Storbritannien træder ud af unionen næste år. (NTB)

Den nye chefforhandler, efter at David Davis trak sig, er Dominic Raab:

Raab blev udnævnt til boligminister i januar i år, og han har været en del af regeringen siden valget i 2015. Tidligere har han haft to stillinger i justitsministeriet.

Før han første gang blev valgt ind i Parlamentet i 2010, arbejdede Raab som advokat. Han beskrives som en ledende figur for ja-siden under brexit-kampagnen i 2016. (NTB)

Det kan virke, som om May nu kaster alle hensyn over bord og bekender kulør: Når hun sætter Remain-folk til at styre forhandlingerne, ved hun hvad hun får.

Det tog ikke lang tid før de parlamentarikere, som vil have en ny folkeafstemning, meldte sig på banen.

Efter fremstående brexit-forkæmperes farvel til den britiske regering, mener EU-venlige parlamentarikere, at man bør forsøge sig med en ny folkeafstemning.

– Regeringen må anerkende realiteten: Vi er ikke og kommer ikke til at blive klar tidsnok, skriver Phillip Lee på Twitter, en EU-venlig konservativ parlamentariker, der gik af fra sin post i regeringsapparatet i forrige måned.

Han opfordrer statsminister Theresa Mays regering til at skrinlægge brexit-processen og sætte tid af til at undersøge alle muligheder.

– Derefter behøver vi en ny folkeafstemning, hvor folkets mening lægges til grund, før vi fortsætter, skriver han på Twitter.

En anden fremstående EU-venlig konservativ politiker, Sarah Wollaston, mener også at det er på tide med en folkeafstemning, for at lade folket afgøre spørgsmålet.

Labour-politikeren David Lammy mener, at regeringen er delt i synet på brexit og at «landet er mere splittet end nogensinde». Han spurgte derfor May i Parlamentet om hun vil støtte en ny folkeafstemning.

– Grunden til at jeg ikke vil forpligte mig til det er fordi folket har talt, svarede May, med henvisning til brexit-folkeafstemningen i juni 2016, hvor 52 procent sagde ja til at forlade EU.

– Folk tog klart stilling, og de ønsker, at regeringen følger op på dette ønske, svarede May.

En af Labours ledende forkæmpere for en ny folkeafstemning, Chuka Umunna, mener derimod at det sidste brexitkompromis i regeringen viser, at der behøves en ny folkeafstemning.

Liberaldemokraternes leder Vince Cable mener løbet er kørt for regeringens brexitplan og at der ikke er andet at gøre end at skrinlægge brexit-processen. (NTB)

Dette er de samme folk som begyndte kampen om en ny folkeafstemning umiddelbart efter at Brexit havde vundet. De har aldrig anerkendt, at 52 procent stemte for at forlade EU.