Socialdemokratiets leder Mette Fredriksen påpeger det åbenbare: Man kan ikke have et nordisk velfærdssamfund, hvis ikke majoriteten af befolkningen deler de samme værdier.
– Vi har i mine øjne fået for mange ikke-vestlige ind i vort samfund. Når jeg som socialdemokrat vil finde løsninger, er mit bedste råd at regulere igen.
Det sagde lederen for det danske Socialdemokrati, Mette Fredriksen, i sin tale til den nordiske arbejderkongres Samak tirsdag, skriver ABC Nyheter.
– Vi har skabt verdens bedste samfund og må ikke sætte det over styr med for mange ikke-vestlige indvandrere, sagde Frederiksen, med Ap-leder Jonas Gahr Støre på første række, til Samak-årsmødet.
Fredriksen mener at socialdemokrater må passe på ikke kun at se verden fra de privilegeredes side:
– For det er faktisk det socialdemokrater gør i nogle lande. Men vi må ikke se på indvandring kun fra samme synspunkt som dem, der ser indvandring som en spændende kulturmangfoldighed, og som selv bor i områder uden indvandrere. Vi skal se det fra samme synspunkt som dem, der mister deres job som lastbilchauffør som følge af ureguleret globalisering og indvandring, sagde Fredriksen.
Hun satte sit præg på debatten allerede mandag, da det blev kendt at hendes parti går ind for at stoppe asylansøgninger i Danmark og i stedet oprette asylcentre i Nord-Afrika.
– Indvandringen skal selvsagt reguleres. Det er det, den socialdemokratiske ideologi hele tiden har handlet om – at regulere markedet, sagde hun.
Målet er at redde velfærdssamfundet.
– Man kan ikke have et nordisk velfærdssamfund, hvis man ikke har en majoritet af befolkningen, som deler de samme værdier. Og derfor kan man ikke have ubegrænset indvandring, sagde hun.
Hun vil samtidig hjælpe til at ændre verdens flygtningesystem.
– At være humanist, er ikke at forsvare det nuværende flygtningesystem, sagde den danske partileder.
Hun henviser til at tusinder af mennesker drukner.
– Endnu flere end dem som mister livet, er kvinder og børn som udsættes for overgreb og voldtægt. Og det er ikke de svageste flygtninge som kommer til Europa. Det er dyrt at komme hertil, føjede hun til.