Nyt

Asylsøgeren udsatte en kvindelig ansat på modtagelsescentret for seksuelle overgreb. Asylsøgeren fik 90 timers samfundstjeneste. Kvinden blev beordret til at skifte arbejdssted – mod sin vilje.

– Hun oplever det at blive omplaceret med tvang som ekstra belastende og føler, at hun bliver straffet for noget, den tiltalte har gjort, siger kvindens bistandsadvokat, Monica Haugedal, til den norske avis Fædrelandsvennen.

I maj skrev vi om den påståede 16-årige dreng, som forgreb sig på den kvindelige ansatte, som er i 30´erne. Ved tre forskellige lejligheder i september sidste år, skal drengen have forgrebet sig på kvinden. Episoderne fandt sted på en institution for mindreårige asylsøgere i en kommune i det sydlige Norge.

Den 16-årige har hele tiden nægtet sig skyldig, men ifølge dommen fra Kristiansand tingsret, optrådte han meget truende over for kvinden. Ved en anledning, mens kvinden skiftede sengelinned på drengens værelse, skal han blandt andet have trykket kvinden ned i sengen og lagt sig oven på hende. Derefter udsatte han hende for flere krænkende handlinger. Overgrebet blev afbrudt, da en kollega stormede til efter at have hørt råb om hjælp.

I dommen fastslås det, at kvinden har fået diagnosen posttraumatisk stress syndrom med blandt andet søvnproblemer og depressioner efter den 16-åriges handlinger.

Bortsett fra gerningsmandens unge alder, fandt retten ikke, at der forelå formildende omstændigheder.

«Drengen» blev dømt for at have foregrebet sig på kvinden tre gange i løbet af kort tid. Overgrebene skete i den bolig, hvor han boede sammen med andre asylsøgere i samme situation.

Offeret var ansat til at følge op og tage sig af de mindreårige beboere, men hun er nu flyttet til et andet arbejdssted i kommunen.
Ifølge bistandsadvokat Monica Haugedal ønskede kvinden at fortsætte i sit job. Men i så fald måtte kommunen flytte den 16-årige.

Det var tydeligvis ikke aktuelt. Hensynet til gerningsmanden lader til at veje tungere end hensynet til offeret:

– I denne sag har kommunen sat hensynet til asylsøgeren over hensynet til sin medarbejder, siger bistandsadvokat Haugedal.

Assisterende rådmand i den ikke navngivne kommune siger til Fædrelandsvennen, at han ikke kender sagen, og at det derfor er vanskeligt at kommentere den.

– Men det er vigtigt for os at passe på vores medarbejdere hele vejen igennem, også når de oplever vanskeligheder og chikane, siger han.

Bemærk dette: Der er tale om en lille kommune i Sydnorge, og rådmanden påstår, at han ikke kender til en sag (som til og med er en retssag), hvor en af kommunens egne ansatte er udsat for seksuelle overgreb på arebjdet! Det er chokerende. Og afslørende.

Kommunens holdning til, at en af deres ansatte har oplevet overgreb mens hun var på arbejde, er for så videt allerede eksponeret: Hun blev tvangsflyttet. Kvinden er fortsat ansat i kommunen, men atbejder et andet sted og med andre opgaver.

I dommen fra Kristiansand tingsret kom det frem, at hun er påført et traume som følge af de seksuelle handlinger. Hun har fået diagnosen posttraumatisk stress syndrom.

Sådan praktiseres den offentlige arbejdsgivers ansvar: Offeret for gentagne seksuelle overgreb bliver psykisk syg. Så bestemmer kommunen sig for at føje spot til skade ved at give hende en ekstra belastning: De tvinger henne væk fra hendes arbejdsplads.

Rådmandens holdning er rystende. Den samlede kommunale ledelse bærer skylden for ikke at have grebet ind. Hvad tænker de på? Tænker de overhovedet?

Det er forstemmende.

Hvor mon al modviljen mod indvandringen kommer fra?

 

Fædrelandsvennen: Asylsøker dømt for overgrep – offeret pålagt å bytte jobb

Ét svar til “Norge: Overgrebsmand får lov at blive boende på asylcenter – det kvindelige offer tvinges til at skiftearbejdssted”

  1. KnudMadsen siger:

    Myndigheder, domstole m.fl. gør hvad de kan for at fremme det naturlige had til disse hæslige parasitter, vi oversvømmes med, som vi oven i købet skal betale for med penge, liv og helbred.