I tiden der er gået siden Donald Trump udstedte et præsidentdekret medet midlertidig forbud mod indrejse til USA fra syv muslimske lande, har mediedækningen udelukkende vidnet om en bred modstand mod initiativet, som fremstår som uacceptabelt og skandaløst. Meningsmålinger viser ikke desto mindre, at indrejseforbuddet støttes af et flertal af amerikanerne.
Nu er det også kommet frem, at et flertal af europæerne er af samme opfattelse.
En meningsmåling udført i ti europæiske lande af den London-baserede tænketanken Chatham House viser, at 55 procent af de adspurgte gerne vil standse al fremtidig indvandring fra hovedsagelig muslimske lande, skriver The Independent.
20 procent er uenig, mens 25 procent ikke har nogen mening om sagen. Lidt over 10.000 mennesker blev spurgt i meningsmålingen, som ble udført i tidsrummet mellem 12. december 2016 til 11. januar 2017, og omfatter landene Østrig, Belgien, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Ungarn, Italien, Polen, Spanien og Storbritannien. Europas seks mest folkerige lande er altså med i undersøgelsen.
The Chatham House study, conducted before US President Donald Trump signed an executive order banning immigration to the US from seven predominantly Muslim countries, found majorities in all but two of the ten states opposed immigration from mainly Muslim countries.
Modstanden mod muslimsk indvandring varierer fra land til land, men som Chatham Houses grafiske fremstilling viser, er modstanderne mange flere end tilhængerne i samtlige lande:
Kun Spanien er i nærheden af et jævnbyrdigt forhold mellem tilhængere og modstandere af et indvandrings-stop fra muslimske lande.
A ban was supported by 71 per cent of people in Poland, 65 per cent in Austria, 53 per cent in Germany and 51 per cent in Italy.
In the UK, 47 per cent supported a ban.
In no country did more than 32 per cent disagree with a ban.
Hvis Donald Trump havde været statsleder i et europæisk land i stedet for i USA, ville et flertal af befolkningen altså have bifaldet en afgørelse i tråd med det retsligt og propagandamæssigt udfordrede dekret fra præsidenten. Europæerne er på linje med amerikanerne, især amerikanerne i Trump-land.
Og er der noget at sige til det efter lastbilen, der pløjede folk ned langs strandpromenaden i Nice, julemarkedet i Berlin, nedslagtningen i Bataclan, Toulouse-morderen og hans stolte klan, massakren i det jødiske museum i Brussel, Charlie Hebdo, Krudttønden…? Er der noget at sige til det, når man også uden terrorangreb kan føle sig fremmed i sit eget land?
Meningsmålingen viser med al tydelighed, hvilken afgrund, der eksisterer mellem den tavse majoritet og den larmende politiske elite, medierne og i globaliseringsvenlige cirkler i øvrigt. De tomme tønder buldrer virkelig mest.
For De Tomme Tønder vil majoritetens holdning blive opfattet som radikal. Men hvem er det, som i virkeligheden er radikal? Den som ønsker en politik, som ikke kan undgå at importere en masse sikkerhedstrusler, eller den som ikke ønsker det?
Mer end tusinde muslimer deltager i en protestbøn foran katedralen i Milano efter en demonstration mod Gaza-krigen den 3. januar 2009. Scener som denne foruroliger europæerne. Er dem der falder kollektivt på knæ mod Mekka foran et af kristendommens vigtigste symboler, at anse for medlemmer af vores samfund?
I Helvete har noen feilvurdert igjen?