Dag: 10. maj 2016

Akseli Gallén-Kallela (1865-1931) Tempera på lerret, 145,5 x 77cm, Ateneum, Helsinki Forstudie til freske i Jusélius-mausoléet, Pori/Björneborg, Finland. I Finlands nasjonalepos Kalevala er Tuonela dødsrikets flod ( hvor det svømmer en svane vi kan skimte innerst til venstre – bakgrunnen for Sibelius’ symfoniske dikt Tuonelas svan). Tuonela tilsvarer på mange måter floden Styx i gresk […]

Les Mer...

To mænd er arresteret af italiensk politi, mistænkt for forbindelser både til international terror og menneskesmugling. Politiet blev opmærksomme på mændene da de tog billeder af sensitive steder i Bari, som havnen og lufthavnen. De hackede sig ind på deres telefoner og fandt tilsvarende billeder fra Paris, London og Rom.

Les Mer...

Tyske hjælpeorganisationer anslår, at op mod 40.000 ikke-muslimer er udsat for vold, trusler og verbal chikane i tyske flygtningecentre, efter at hundredvis af tilfælde er dokumenterede.

En præst udtrykker vantro over, at det stadig holdes fast på forestillingen om enkelttilfælde. Er konsekvenserne af at opgive den for ubehageligt?

Les Mer...

Trevor Phillips var tidligere en af de førende håndhævere af multikultur. Nu har han lagt om kursen 180 grader og siger, at Storbritannien står foran en katastrofe af etnicitet og religion. Han benytter ordet race og siger, at Enoch Powell havde ret.

Les Mer...

En mand gik i 05-tiden til angreb på rejsende ved togstationen Grafing ved München med kniv. Han sårede fire mænd, en af dem alvorlig. Denne døde senere på sygehus. De tre andre blev bare lettere såret. Vidner fortæller at angriberen råbte “allahu akbar”. Statsadvokaten har nedlagt nyhedsspærre, dvs der kommer ingen yderligere oplysninger. Sagen er […]

Les Mer...