Dag: 25. april 2016

Hovedet til det canadiske gidsel John Ridsdel (68) blev fundet på den filippinske øen Jolo mandag. Han havde været Abu Sayyafs fange i flere måneder. Da fristen for løsepenge var udløbet, eksekverede de dommen umiddelbart. Ridsdel blev taget sammen med flere andre, blandt dem nordmanden Kjartan Sekkingstad, canadieren Robert Hall og hans sambo, Marites Flor.

Les Mer...

IS-krigere har hakket ihjel to nye mennesker i Bangladesh. En af dem var LGBT-aktivist og redaktør for landets eneste LGBT-magasin. Det er bare to dage siden en engelsk-professor blev dræbt på gaden mens han ventede på bussen. IS har påtaget sig ansvaret, men regeringen siger det ikke er nogle IS-celler i landet. Vil gay-miljøer verden over reagere? Hvis IS ustraffet kan dræbe ateister, bloggere, kultiverede professorer og gay-aktivister, kan fænomenet sprede sig. Homofile kan blive frit vildt.

Les Mer...

Det er en kjølig vår med nattefrost mange steder, men livsviljen trosser kulden. Skogbunnen fremstår i en herlig fargeprakt rundt om i Norge akkurat nå.

Les Mer...

Meget kundskabsrig artikel om den kampagne Israel udsættes for hele tiden. Israel er blevet et meget sofistikeret samfund, men kritikken er bare blevet grovere. Også Amnesty og Human Rights Watch foretager moralske ækvivalenser mellem terrorister der dræber civile og soldater der dræber terrorister.

Les Mer...

Konflikten over islam er blevet til en konflikt indad i de nordiske lande, og mellem nordiske naboer. Den er uforsonlig og bitter. Det der gør debat umulig, er at den politiske klasse benytter sig af stråmænd. Det er blevet deres modus operandi.
Der er ved at opstå modsætninger indad i vores lande som vi vil forbinde med noget andet end demokratisk samtale. Apologien har en anden klang efter Paris og Bruxelles. Den er ikke længere preg af uvidenhedens uskyld. Kun ved løgn og bedrag kan man opretholde forestillingen om at være moralsk overlegen.
Og hvad sker der når deres anklager ikke længer har noen kraft?

Les Mer...