Dag: 12. april 2016

Ukjent amerikansk daguerreotypist, ca. 1860 Sikre avbildninger av den amerikanske dikter Emily Dickinson (1830-1886) finnes det ikke mange av. Man har et portrett av henne og hennes to søsken fra ca. 1840, og et daguerreotypi fra 1848. Portrett 1848 Imidlertid har dette daguerreotypiet dukket opp. En samler kom over det i 1995, foretok sine egne […]

Les Mer...

Præsidenten i Venezuela, landet med verdens største oliereserver, ber kvinderne lufttørre håret. Mangel på strøm, vand, toiletpapir og sæbe er andre udfordringer. Men venezuelanerne har stadig hårtørrere, og det hadde ikke sovjetborgerne.  The Daily Mail

Les Mer...

Kirkemødet stemte omsider for homoægteskab i Den norske kirke.  NRK

Les Mer...

Overvågning af sociale medier har flyttet rekrutteringen af jihadister fra nettet til caféer i Malmø, siger Muhammed Khorshid, projektleder for Ungdoms Vänskapsförening i Malmø. En mand præsenterede sig som en profet og ønskede at Khaled og hans venner ville slutte sig til terroraktioner i udlandet. Han fortalte, at det første terrormål var Schweiz, og det næste var Norge.

Les Mer...

Under opførelsen af et indkøbscenter i Gaza by kom man over ruinen af en 1800 år gammel kirke, men snarere end at bevare fundet gik bulldozere i gang med at ødelægge det. Kristne palæstinensere var rasende og også nogle muslimer. De kristne palæstinensere spørger hvor verdenssamfundet er. Hvor er UNESCO? Israel ville aldrig gjort noget lignende, heller ikke med en moské. Men der ligger noget af svaret på verdenssamfundets ligegyldighet. Det reagerer kun, hvis det er Israel som gør noget forkert. Konsekvensen er, at det snart ikke er kristne tilbage i Betlehem.

Les Mer...

En fersk kendelse fra EU-domstolen i Luxembourg kolliderer igen med en medlemsstats forsøg på at føre en selvstændig indvandringspolitik. Domstolen fastslår nemlig, at deler af Danmarks indvandringslovgivning er i strid med EUs associeringsaftale med Tyrkiet. Dansk lovgivning begrænser tyrkernes adgang til at bringe deres egne børn til Danmark, hvis det ansøges om familiesammenføring efter mere end to års ophold, men EU-domstolen accepterer ikke de danske begrundelse.

Les Mer...