Rigspolitiet udgiver hvert år statistik over hadforbrydelser, det der tidligere blev kaldt raci-tal. Det har de gjort siden 1992, og de senere år er det med nye bredere definitioner lykkedes at skabe overskrifter. Medierne har været uhyrlige. Når en muslim følte sig krænket af en islamkritisk film på TV2, så har har registreringen talt med i statistikken, hvorefter medierne kunne skrive at antallet af sager eksploderer, eksemplificeret i en tørklædeklædt piges beretning om racistiske danskere. Helt det samme når muslimer chikanerer kristne danskere, når arabere chikanerer jøder og fremdeles.
For at gøre det endnu mere grotesk, så begyndte PET for et par år siden, at droppe gennemsigtigheden. Nu skulle registreringerne kategoriseres og rapporten skulle blot inkludere typiske eksempler. En metode der gjorde det umuligt at gå bag om tallene. Jeg søgte aktindsigt i 2013, og fik et standardsvar fra juridisk chef Lykke Sørensen – du skal søge hos aktindsigt i sagerne hos de respektive politikredse. En umulig opgave, og dobbeltarbejde, når nu PET vitterligt må have haft materialet i hånden, for at lave en rapport om samme.
I år offentliggøres rapporten slet ikke. Antallet er registreringer er faldet med 46 procent på fem år (2009: 521; 2014: 281), og officielt er ‘hadforbrydelse’-problemet således på retur. Definitionerne kan ikke vrides mere, og mon ikke medierne vil forsøge sig med en mørketalsvinkel. Hvis statistikken ikke bekræfter at et står skidt til, så er det jo nok fordi herboende udlændinge ikke anmelder danskernes systematiske overgreb. Intet kan efterhånden overraske.
Historien kan læses på DR Online – PET stopper vigtig rapport om hadforbrydelser.
“Hver gang den kommer, trækker den overskrifter. Den bliver kaldt et vigtigt pejlemærke af politikerne. Men i år kommer den slet ikke. Politiets Efterretningstjeneste, PET, har nemlig valgt ikke at udgive en rapport om hadforbrydelser begået i 2014. Dermed er der ikke lanceret officielle tal om hadforbrydelser i Danmark siden 2013.
– Da PET’s daglige monitering af det ekstremistiske miljø og af de ekstremistiske tendenser, der i øvrigt er i samfundet, ikke giver PET anledning til at tro, at der i 2014 er sket et væsentligt fald i antallet af forhold med mulig ekstremistisk baggrund, vurderer PET ikke, at tallet for 2014 er retvisende. Derfor har PET ikke udgivet en rapport for 2014, skriver PET i en mail til DR Nyheder.
De årlige rapporter om hadforbrydelser bygger på PETs søgninger i politiets registre, og søgningerne er siden 2009 foregået på samme måde – således også i 2014, hvor antallet af fremsøgte sager har været væsentligt lavere end for 2009 til 2013.”
Indgår muslimske forbrydelser mod kristne i statistikken som “hadforbrydelser”? Ellers giver jeg da politiet ret, tallene er ikke retvisende
[…] er blevet et mere racistisk land.”, lød det fra en af studieværterne. I sidste uge kom det frem, at antallet af racistiske hændelser ifølge PET er faldet med 46 procent siden 2011. Sådan kan […]